Muratlı Caddesi Esnafı Çözüm Bekliyor !

Muratlı Caddesi Esnafı Çözüm Bekliyor !

Yayınlama: 21.09.2020
1.121
A+
A-

Süleymanpaşa İlçesi Muratlı Caddesi esnafı,  yolun dar, kaldırımların ise geniş olmasından yana dertli. Mal indirip, bindirirken park edecek yer bulunmaması ve müşterilerin alışveriş sırasında araçlarını park edememesi konusunda ciddi problem yaşandığını belirten esnaf, bir an önce çözüm bulunmasını istedi.  Ajans Tekirdağ gazetesine konuşan Muratlı caddesi esnafı şunları kaydetti:

 

MÜŞTERİ DURAMIYOR, ESNAF MAL İNDİRİP BİNDİREMİYOR

İsmet Çevik: Muratlı caddesinin darlığı esnafı bitirmiş durumda. Muratlı caddesi, diş hastanesi  ve yeni yapılan şehir hastanesine kadar uzanıyor. Yol yetersiz kalıyor. Cadde çok dar ve kaldırım geniş.  Bu kaldırımlarda yürüyen insan yok. Daha çok araç yolu kullanılıyor. Çevre yolundan gelen araç basarak gidiyor yavaşlamadan. Burada ki esnaf cadde dar olduğu için de mal indirip bindirirken ciddi sıkıntı yaşıyor. Mal indireceğimiz araç yolda duramaz araç trafiği kapanır. Kaldırıma çektik, bu seferde kaldırıma araç çekildiği için ceza yedik. Müşteri gelse bir şey almak için iki dakika arabasından inse hemen ceza kesiliyor. Müşteri de beş dakika bile araç park edebileceği yer olmadığı için bir daha gelmiyor.  Biz burada dükkanımıza nasıl mal indirip, bindireceğiz. Müşteri duramadığı için gelmek istemiyor. Biz ne yapacağız?  İnsanların gidecekleri sosyalleşecekleri hesaplı olanların daha çok olması gerek. Belediyeye ait çay bahçelerinin sayıları arttırılmalı. Liman açıldığında belki rahatlar diye tahmin ediyoruz.

MÜŞTERİ KAYBEDİYORUZ

Erkan Er: Muratlı caddesi esnafının en büyük sorunu caddenin darlığıdır. Mal indirme konusunda ciddi sıkıntı yaşıyoruz ve müşteri kaybediyoruz. Araç çekmeye alan yok. Müşteri geliyor, park edecek yer yok iki dakika dursa ceza yiyor. Yada zabıta geliyor hemen çek aracı diye uyarıyor. Burası çevre yoluna bağlanan bir cadde, trafik yoğun olduğunda tam bir cehenneme dönüyor. Kasiste yok. Yukarıdan araçlar basarak yavaşlamadan geliyor. Çok sıkıntılı ve tehlikeli bir caddede esnaflık yapmaya çalışıyoruz.

 

BU DURUM  MURATLI CADDESİ ESNAFINI ZORLUYOR

İsmini vermek istemeyen bir esnaf:  Bu yöneticiler bizleri bitirdi. Hangisinden bahsetsek az kalır. Faturalardan mı, kiralardan mı yoksa yolun darlığı nedeniyle yaşadığımız sıkıntılardan mı konuşalım. Duyan yok.  Kaldırımları geniş yaptılar, araç yolunu dar. Çevreyoluna bağlanan caddenin araç yolu daracık, yaya yolu neredeyse kullanılmıyor, geçen insan sayısı belli kaldırım çok geniş. Bu durum esnafı da burada ki trafiği de batırdı. Ne mal indirip bindirebiliyoruz ne de müşteri iki dakikalık iş için arabasını bir yere çekebiliyor. Otoparka bırakıp caddeye gelene kadar başka yerden hemen alırım diyorlar. Buraya artık bir çözüm bulunmalı. Ya belediyeler burayı cazibe merkezi haline getirecek, buralar biraz hareketlenecek ya da esnaf bitecek. Ülke ekonomisinin durumu zaten belli. Bu durum  Muratlı caddesi esnafını zorluyor.

 

BOZUK ATIYORUZ

Salih Ayaz: 25 yıldır Muratlı caddesinde esnafım.  Şu an genel olarak esnafın durumu kötü. Bu, Muratlı caddesi esnafı için de geçerli.  Bizim diğer esnaftan ayrılan bir tek yol sıkıntımız var.  Bu yol bizi daha da kötü etkiliyor. Burada ki çoğu esnafın şikayeti de bu yöndedir. Müşteri gelmek istemiyor. Caddenin eski hali daha iyidi.  Biz dönemin belediye başkanı Adem Dalgıç’a da esnaf olarak toplanıp, gittik. Yol daralacak çok sıkıntı olacak yapmayın dedik. Öyle de oldu. Şimdi kendisini gördüğümüz yerde “senin eserin bu” diyerek bozuk atıyoruz.  Birde eski yapılar çok fazla yıkılmak üzere neredeyse altında insan kalır. Onların da temizlenmesi gerek.

İÇ KESİMLER KADERİNE TERK EDİLDİ

Elif Ünver: Deniz kenarlarına daha çok özen gösteriliyor. İç taraflar resmen kaderine terk edilmiş durumda.  Burası resmen köy gibi. Şehir havası yok. Sanki köyde yaşıyoruz. Akçeşme Spor Kulübü vardı. Orası yıkıldı ve öyle kaldı. Oraya gidince bizim köy geliyor aklıma. Köy mü şehir mi belli değil.  İç kesimler kaderine terk edildi. Temizlik açısından da ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Burada ki şadırvanın temizliğini ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ne de Süleymanpaşa Belediyesi üstleniyor. Kendim parayla birini tutup temizlettim.

 İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YETERSİZ

Ayşen Uslu: Muratlı caddesi, araç yolu açısından dar ve bu durum esnafı etkiliyor. Yollarda tümsekler çok fazla logar kapakları çok yukarıda. Çok fazla düz yol yok neredeyse.  Dikkatimi çeken diğer bir konu ise yaz aylarında sineklere yönelik ilaçlama çalışmaları çok yetersiz. İlaçlama aracı geçtiğinde sadece yolu ilaçlıyor. Dağılmıyor bile atılan ilaç. Aracın geçtiği yol hizasında sinek ne arasın. Sağa sola dönen bir sistem yapılsa etrafı ilaçlayabilir . Çok fazla örümcek, kara sinek oluyor. Ben 30 yıl Antalya’da yaşadım sonra buraya yerleştim. Orada neredeyse sitelerin içlerine girip ilaçlama yapılıyordu. Burada ilaçlandı görünsün diye ilaçlama yapılıyor. Ayrıca, parklarda spor aletleri çok az yok gibi bir şey. Sosyal  anlamda zayıf bir şehir.

HABER: Serap Cömertoğlu