TEKİRDAĞ’DAN KIRIMA SESLENDİLER

TEKİRDAĞ’DAN KIRIMA SESLENDİLER

Yayınlama: 15.03.2014
307
A+
A-

 

 

KIRIM İÇİN TEK YÜREK

 

Tekirdağ ve çevre ilçelerdeki Kırım dernekleri federasyonu (KIDEF) ve Kırım Türkleri derneği Tekirdağ şubesi üyesi 500 kişi Tuğlalı parkta Kırımda yaşanan olayları protesto etti.


Kırım Türkleri Federasyonu ve Kırım Türkleri Derneği Tekirdağ Şubesi öncülüğünde bir araya gelen 500 kişilik grup, Hükümet caddesinde ellerindeki pankartlarla bir süre yürüdükten sonra, Tuğlalı parkta basın açıklaması yaptılar.  MHP ve CHP’liler eyleme destek verdi. Türkiye, Ukrayna ve Kırım bayrakları taşıyan göstericiler, Kırım şehitleri için saygı duruşunda bulundu,

 

Kırım Türkleri Federasyonu genel başkanı Vefa İbrahim Arıcı alandaki kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Arıcı, Kırımda yapılacak referandum ve referanduma bağlı gelişmelere göre İstanbul’da daha büyük yürüyüş ve eylem yapacaklarını söyledi.

 

MOSKOVA’DAN OTORUP KIRIM KARARI VEREMEYECEKSİNİZ

 

Kırım’da yaşayan soydaşların üzerinde büyük oyunlar oynandığını ileri süren Vefa İbrahim Arıcı sözlerine şöyle devam etti.  Kırımda yaşayan soydaşlarımız şu ana kadar hiçbir provokasyona alet olmadılar. Bunun için büyük çaba sarf ediyorlar. Kırım’da yaşayan soydaşlarımızın Dini bir, Dili bir, bizim kanımızdan insanlardır. Lütfen komşularınıza, akrabalarınıza Kırım’a dikkat etmelerini ve gözlerini Kırım’dan ayırmamalarını söyleyin. Özellikle bu günlerde bu çok mühim. Bakın bu pankartlarda ne diyor “ Bir daha 18 Mayıs olmayacak” diyor. Hiç kimse sessiz kalmayacak. Rusya’ya sesleniyorum bir pazarlık ediliyorsa Kırım tatarının haberi olacak. Kırım tatarı o işin her evresinde olacak. Kırım tatar meclisi orada o insanların iradesini ortaya koyuyor. Kırım tatar meclisinin iradesini yıkamayacaksınız. Onların arkasında sadece Anadolu’da yaşayan kırım Türkleri yok.  Bütün Diaspora arkalarındadır. Buradan bütün Türk dünyasına sesleniyorum. Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan Azerbaycan hepsine sesleniyorum. Kırım’a dikkat ediniz. Kırım Türklerinin arkasında olunuz . Gerekirse meydanlara ininiz. Hiçbir Allah’ın kulu Moskova’da oturup Kırım ile ilgili karar veremeyecektir diye konuştu.

 

Alanda Toplanan grup “ Kırım’da kardeşiniz yokmu?  Var, Kırım benim umurumda, Vatanı milleti kırım, Bahçe saray’ı Başşehir yapacağız” sloganları attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.