Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Servisler
Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım İl Müdürlüğü, Gübre Satış Bayilerini Denetledi

Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek, taklit ve tağşiş gübrelerin piyasaya girişini önlemek amacıyla başlattığı uygulama kapsamında Tekirdağ’da gübre bayilerinde denetimler gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek,

Tarım ve Orman Bakanlığının çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek, taklit ve tağşiş gübrelerin piyasaya girişini önlemek amacıyla başlattığı uygulama kapsamında Tekirdağ’da gübre bayilerinde denetimler gerçekleştirildi.

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Süleymanpaşa ilçesi’nde gübre satışının yapıldığı işletmelerde denetim yaptı.

TEKİRDAĞ’DA BİLİNÇLİ VE DOĞRU TARIM YAPILIYOR

Türkiye genelinde denetim yapıldığını belirten İl Müdürü Mehmet Aksyo; ‘’Türkiye genelinde üreticimizin emeğini korumak için 3 bin 500 denetçi ile denetimlerimize başladık. Bizde bugün Tekirdağ’da arkadaşlarımızla beraber gübre bayilerinin denetimi yapmak için arkadaşlarımızla beraber sahadayız. Bizim bölgemizde gübre bayilerimiz ve çiftçilerimiz zaten bilinçli ve doğru tarım yaptıkları için çok fazla kaçak gübre ve yanlış gübre yok bölgemizde. Bizim gübre bayilerimizde usulüne uygun, yasaya uygun bir şekilde devam ettiriyorlar.’’ Dedi.

FAZLA GÜBRE, FAZLA ÜRÜN DEMEK DEĞİLDİR

Fazla gübre kullanımının ürüne etkisi olmadığını belirten Tekirdağ Tarım İl Müdürü Mehjmet Aksoy; ‘’Burada benim çiftçilerimize söylemek istediğim üreticilerimizin dikkatini çekmek istediğim bir konu var. O da fazla gübre fazla ürün değil, fazla gübre çevreyi de kirletir. Bitkiye uygun, çeşide uygun, türe uygun  gübre kullanalım. Bununla ilgili bilgi almak için ilçe müdürlüklerimize, il müdürlüklerimize mutlaka uğrayalım. Gübre denetimi neden önemli, biliyorsunuz gübrenin hammaddesi doğalgaz ve doğalgazı ülkemiz yurt dışından ithal ediliyor. Biz ne kadar çok verimli bir şekilde gübremizi kullanırsak ülkemizin yurt dışına çıkacak olan dövizini o kadar azaltmış oluruz. Allah’a çok şükür gübremizin %60’ını kendi ülkemizde üretebilecek bir güçteyiz. Aynı zamanda organik gübre ve diğer gübreleri de biz ülkemizde üretip, yurt dışına ihraç ediyoruz.’’ dedi.