Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Servisler
Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekirdağ Sahilinde Malzeme ve Ekipman Sergisi Kuruldu

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AFAD İl Müdürlüğü tarafından Sahil Dolgu Alanı’nda düzenlenen Akredite Ekiplerin Malzeme ve Ekipman Sergisi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AFAD İl Müdürlüğü tarafından Sahil Dolgu
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AFAD İl Müdürlüğü tarafından Sahil Dolgu Alanı’nda düzenlenen Akredite Ekiplerin Malzeme ve Ekipman Sergisi’ni ziyaret etti. Etkinlik kapsamında arama-kurtarma ekipleri tanıtılırken, sergilenen ekipmanlar hakkında bilgi verildi.
Vali Soytürk, etkinlik alanını gezerek arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan ekipmanları yerinde inceledi. AFAD yetkililerinden malzeme ve araçların kullanım alanlarıyla ilgili detaylı bilgi alan Soytürk, afet ve acil durumlara hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Sergide, AFAD ve çeşitli arama-kurtarma ekiplerinin arama, kurtarma, ilk yardım ve tahliye çalışmalarında kullandıkları son teknoloji ekipmanlar tanıtıldı. Ayrıca, afet müdahale süreçlerinde kritik öneme sahip haberleşme, aydınlatma, lojistik destek ve kişisel koruyucu donanımlar hakkında da bilgilendirme yapıldı.
Arama-Kurtarma Ekipleri Tanıtıldı
Ekipman incelemesinin ardından arama-kurtarma eğitimi alan ekipler tanıtıldı. AFAD koordinasyonunda faaliyet gösteren ve çeşitli afet senaryolarına göre eğitim alan akredite ekiplerin tanıtımı yapılarak, arama-kurtarma operasyonlarında kullanılan teknikler hakkında bilgi verildi.
Etkinliğe Vali Recep Soytürk’ün yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ahmet Çetin, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı SG Yüzbaşı Can Çakıcı, AFAD İl Müdürü Taha Yasin Çekiç ve
Müftüsü Mustafa Soykök katılım sağladı.Yetkililer, afet ve acil durumlara karşı kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığı artırmada önemli rol oynadığını belirtti. Sergi, afetlere karşı hazırlıklı olma bilincinin artırılması ve arama-kurtarma ekiplerinin kapasitelerinin tanıtılması amacıyla düzenlenirken, vatandaşlar ve öğrenciler de etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.