Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Tekirdağ Vekillerinden Ortak Eğitim Önergesi

CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, Tekirdağ’daki derslik sorununun araştırılması için ortak önerge verdi. İlk ve ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan Tekirdağ’da, deprem riski nedeniyle yıkılan okulların yerine yenilerinin halen yapılmadığına işaret eden CHP’li Vekiller, 50 kişilik sınıflarda ikili eğitim yapıldığını ortaya koydular.

CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun ve Nurten

CHP Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar, Tekirdağ’daki derslik sorununun araştırılması için ortak önerge verdi. İlk ve ortaöğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde olan Tekirdağ’da, deprem riski nedeniyle yıkılan okulların yerine yenilerinin halen yapılmadığına işaret eden CHP’li Vekiller, 50 kişilik sınıflarda ikili eğitim yapıldığını ortaya koydular.

 TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulması istenilen önergede, Türkiye nüfusunda ve Suriyeli sığınmacı sayısındaki artışın Türkiye genelinde okul ve derslik ihtiyacını arttırırken, Tekirdağ’da deprem riski nedeniyle yıkılan okulların yerine yenisinin yapılamamasının bu sorunu daha da katmanlı hale getirdiği vurgulandı.

Önergede, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Temmuz 2023 istatistiklerine göre; Türkiye’de ilköğretimde derslik başına düşen öğrenci sayısının 23 iken Tekirdağ’da bu oranın 27; Türkiye’de ortaöğretim’de derslik başına düşen öğrenci sayısının 27 iken, Tekirdağ’da bu oranın 32 olduğuna işaret edildi.

Tekirdağ başta olmak üzere Türkiye genelindeki derslik sorununun çözülmesi, okulların depreme karşı hızla güçlendirilmesi ve öğrencilerin yüksek standartta eğitim görmesi için Araştırma Komisyonu kurulması istenilen önergede, eğitim sorununun öncelikli hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

 “TEKİRDAĞ’DA SINIFLAR ÇOK KALABALIK!”

Önerge hakkında konuşan Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, depreme karşı hazırlıkların yetersiz olduğunu söyledi. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde 7.7,  Elbistan’da 7.6,  20 Şubat 2023 tarihinde Hatay’ın Defne İlçesinde 6,4, Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerin ülkemizin deprem konusunda hiçbir hazırlığı olmadığını ortaya koyduğunu anlatan Aygun, şu tespitleri yaptı

“Tekirdağ’da pandemi dönemi fırsata çevrilmemiş, okulların depreme karşı güçlendirmesine yönelik fırsat ıskalanmıştır. Nitekim 23 Mart 2020 tarihinde uzaktan eğitime geçilmiştir. 21 Eylül 2020 tarihinde Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime geçilmiştir. Bu dönemde 93 okulun depreme karşı güçlendirmesinin yapılacağı belirtilmiş, çok azı güçlendirilmiştir. Verdiğim soru önergeleri geçiştirilmiştir. Ancak Kahramanmaraş Pazarcık depreminin ardından paniğe kapılan Tekirdağ Valiliği, birdenbire 5 okulun daha tahliyesine karar vermiştir. Tekirdağ’da 5 okul riskli ise bugüne kadar neden açık tutulmuş, çocuklarımızın can güvenliği riske edilmiştir? Deprem güçlendirmesi yapılmayan okullar nedeniyle özellikle Süleymanpaşa ve Çorlu’da çoğu öğrenci, halen ikili öğretim yapmaktadır. Çorlu’da 15 okul kapalı olduğu için 10 öğrenciden 8’i ikili öğretim görmektedir. Sabah 06.00’de kalkmak zorunda kalan çocuklar akşam 20.00’de eve gelmektedir.”

“MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BASİRETSİZ!”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın basiretsiz politikasının öğrencileri mağdur ettiğine işaret eden Aygun,  şu örnekleri verdi:

“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depreme karşı okul yapma projelerine onay verilmemektedir. AKP, kendi yapmadığı okulların Belediye tarafından yapılmasına da onay vermeyerek, partizanlık yapmaktadır.  Saray ilçemizin Küçükyoncalı Mahallesi’nde depreme dayanıklı olmadığı için yıkılan 12 derslikli okulun öğrencileri İhsan Uzun Ortaokulu’na nakledilmiş, ancak iki yılı geçen sürede halen yapılmamıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni okulun yapımını üstlenmek istemiştir. Ne var ki Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos 2022 tarihinde verdiği yanıtta, okulu TOKİ’nin yapacağını belirterek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin teklifini reddetmiştir. Buna karşın aradan geçen sürede başlamış bir proje yoktur.”

Tekirdağ başta olmak üzere Türkiye genelinde derslik ihtiyacının giderilmesi çağrısını yapan Aygun, “Okulların depreme karşı hızla güçlendirilmesi, çocukların tekli öğretime geçerek, kaliteli standartlarda eğitim görebilmesi için Araştırma Komisyonu kurulması elzemdir” dedi.