Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2’si Tekirdağ’dan 152 Hekim Hayatını Kaybetti!

Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanları anıldı. Tekirdağ Tabip Odası

Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanları anıldı. Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Gamze Varol, toplumsal yaşamın ihtiyaçları ve bilimsel aklın gereklerine uyulmayan bir ortamda, yasakların, kuralların yaptırımların ve cezaların kişiye, gruba, partiye, zümreye göre değişerek uygulandığı bir sözde “salgın yönetimi” altında hekimlik yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

1 Nisan’ın  covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak kabul edilmesi ile birlikte ölüm yıldönümünde Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun nezdinde  hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları anıldı.

Tekirdağ Tabip Odası, saat 12.30’da Çiftlikönü Aile Sağlığı Merkezi’nde anma programı düzenlerken, görevleri başında ki sağlık çalışanları ise çalıştıkları kurumlarda saygı duruşunda bulunarak, hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından basın açıklaması yapan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Gamze Varol,  ülkenin ertelenemez en acil ihtiyacının bilimsellik, akıl ve vicdan olduğunu vurguladı.

1 Nisan’ın COVID-19 nedeniyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Varol,  “Ama  Covıd-19 Pandemisinde on binlerce yurttaşımızla birlikte hekim ve sağlık çalışanı ölümleri de devam ediyor. Hekimler için başkalarının hayatını kurtarma çabasının kendi hayatlarına mâl olabileceği gerçeğini kendi hayatı ile gösteren hocamız şahsında kaybettiğimiz bütün meslektaşlarımıza ve ekip arkadaşlarımıza saygı gösterme ve anılarına sahip çıkma günü” dedi.

KAYGIYLA İZLİYORUZ

Bugünün, bütün salgınlarda olduğu gibi COVID-19 Pandemisinde de ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel bütün tedbirlerin bilimin ve aklın ışığında alınması, kuralların büyük bir ciddiyetle ve tavizsiz biçimde uygulanması gerektiğini hatırlatma günü olduğuna dikkat çeken Varol, “1 Nisan artık bizim için; toplum sağlığının, insan yaşamının keyfiliğe, kuralsızlığa, tedbirsizliğe, liyakatsiz yetki kullanımına terk edilemeyeceğini; insan yaşamının şakaya, ironiye izin vermeyeceğini görme ve gösterme, anlama ve anlatma günü. Toplumsal yaşamın ihtiyaçları ve bilimsel aklın gereklerine uyulmayan bir ortamda, yasakların, kuralların yaptırımların ve cezaların kişiye, gruba, partiye, zümreye göre değişerek uygulandığı bir sözde “salgın yönetimi” altında hekimlik yapmaya devam ediyoruz. Azalmak bir yana her geçen gün ürkütücü rakamlara ulaşan COVID-19 hastalarının yanı sıra yüzbinlerce COVID19 dışı hastanın ertelenmiş derdine şifa olmaya çalışıyoruz. Sadece ülkemizde değil bütün dünyada bilim insanlarının hemfikir olduğu; pandemide elimizdeki en etkili araç olan aşı gerçeğinin ülkemizdeki yansımalarını, aşının tedarikinde ve uygulanmasında yaşanan gecikmeleri kaygıyla izlemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KUŞKULAR DEVAM EDİYOR

Pandeminin 14. ayında bile korumada en etkili araç olan aşının geleceğimizi de kuşatacak biçimde temin edilip edilemeyeceğine dair kuşkuların devam ettiğini söyleyen Varol, şunları kaydetti: “ Vaka sayısında, vefat sayısında olduğu gibi aşının sayısı ve geliş zamanlaması konusunda da şeffaf olunmayan bir anlayışın güven telkin etmeyen beyanlar ve vaatler dinlemek istemiyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları olarak hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nu yitirdiğimiz 1 Nisan 2020 gününden bugüne 1’i hekim, 2’si Tekirdağ’dan olmak üzere 152 hekimi ve 242 sağlık çalışanını, toplamda 394 ekip arkadaşımızı yitirdik. Yaşadığımız kayıplara, yüreklerimizi dağlayan acıya rağmen her durumda görevimizin başındayız. Tek bir hastamızın mağduriyet yaşamaması için yeminimizin gereğini yerine getirmeye hazırız. Yeter ki, başka hekimler, başka sağlık çalışanları ölmesin… Yeter ki tek bir yurttaşımızın daha evine ölüm acısı düşmesin. Bunun da ön koşulu; ülkeyi, sağlık sistemini ve COVID-19 salgınını denetleyen ve yöneten bütün kurum, sorumlu ve birimlerin; Siyasal ve etik sorumluluktan kaçmadan, bilimsel yol ve yöntemden uzaklaşmadan akılcı önlemlerle, vicdanını yitirmeden salgınla mücadele etmesidir! Yitirdiğimiz bütün meslektaşlarımızın anılarına saygı ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizle”