Siyaset Akademisi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Siyaset Akademisi Sertifika Töreni Gerçekleşti

Yayınlama: 02.10.2020
660
A+
A-

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı AR-GE birim başkanlığının düzenlediği 19. Siyaset Akademisi Tekirdağ Sertifika Töreni Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirildi.

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisi Sertifika Törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE birim başkanı Hamza Dağ, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Siyaset Akademisi kursiyerleri katıldı.

MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİNİ SİNDİRMİŞLER

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Sertifika Programında kursiyerlere konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza DAĞ; ‘’ Bu Cumhuriyet Halk Partisi yaşanan süreçleri özdeşleştirme durumu söz konusu olabilir. Aslında birnevi kendi içlerinde akademik bir tartışma yaşıyorlar. Kendi içlerinde bölünmüş, Bir tarafta Mustafa Kemalin Askerleriyiz diye sloganlar atıp o şekilde kendisini ifade etmeye çalışanlar, diğer tarafta da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yoldaşlarıyız diyenler var. Ve bu tartışmayı yaşıyorlar akademik tartışmayı yaşarken kendi pratiklerinede yansıyan bir takım sıkıntılar var. Gelip gördüğümüzde ve şuanki tablolarını gördüğümüzde akademik olarak şunu çok net bir şekilde söyleyebiliyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu yoldaşları, Mustafa Kemalin askerlerini sindirmiş vaziyette Cumhuriyet Halk Partisinde. Yani bunu görüp herhalde buna göre, bundan sonra bu bölgelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizin kendi partilerinin nasıl bir yola doğru gittiklerini görmelerinde fayda var.’’ İfadelerini kullandı.

DOĞU AKDENİZ POLİTİKASINA %75 DESTEK VAR

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya Politikalarına her partiden destek olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, AR-GE Birim Başkanı Hamza Dağ; ‘’Tavan olarak eleştiriler ortaya koysalarda ben araştırmalar yapan birimin başında birisi olarak, şunu çok net bir şekilde ifade edebilirim ki bugün Doğu Akdeniz çalışmamıza, Doğu Akdeniz Mücadelemize, Doğu Akdeniz politikamıza Türkiye’den %75, Libya politikamıza %80 en son yaptığımız araştırmada destek var. Ve Bu sadece sayın bakanım AK Partililerde değil, Allaha hamd olsun bugün İYİ Partililerin %70’i, HDP’lilerin %45’i, CHP’lilerin %60’ı bu mücadeleye destek veriyor. Çünkü taban işin farkında, taban olayın farkında beyni satılık değil çoğunun. Ama tavan başka yere bakıyor. Bu millete baksa, bu ülkenin değerlerine baksa, bu ülkenin gerekliliklerine baksa orada nasıl bir mücadele verdiğimizi görür. Ama ne yazık ki buraya,Türkiye’ye  oryantalist bir bakış açısıyla Londra’dan bakıyorsan, Paris’ten bakıyorsan, Washington’dan bakıyorsan, Pensilvanya’dan bakıyorsan o zaman bu işlerde çok daha farklı bir bakış açın olur.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.

Programda, Kültür ve Turizm Bakanı Ahmet Misbah Demircan’ın selamlama konuşmasını yapmasının ardından sertifika törenine geçildi. 19. Siyaset Akademisine Tekirdağ’dan katılan kursiyerlerden sınavda başarılı olan 100 kişiye sertifikaları verilerek program son buldu.