Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kırsal Turizm Yeni Değerler Kazanıyor !

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Miras Atölyesi II projesi kapsamında yok olmaya

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Miras Atölyesi II projesi kapsamında yok olmaya yüz tutmuş kültür varlıklarını restore ederek kırsal turizme kazandırmaya devam ediyor.

Miras Atölyesi II projesi kapsamında Şarköy’ün Uçmakdere ve Güzelköy mahallelerinde bulunan kültür varlıklarının restorasyonunda büyük ilerleme sağlandı. Proje kapsamında Uçmakdere Mahallesi’nde yapıldığı dönemin mimari anlayışını yansıtan tarihi ahşap bina aslına uygun bir şekilde restore edildi. Bir asırdan uzun süren yıpranmışlığın ardından ilk zamanlardaki haline kavuşan tarihi ahşap bina, doğal güzellikleriyle kırsal turizm tutkunlarının gözdesi olan Uçmakdere’ye değer kattı.

Öte yandan Güzelköy’de erken dönem Osmanlı Mimarisinin özelliklerini taşıyan kiremit çatılı cami ve özgün formunu korumayı başaran hamamın restorasyon çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Söz konusu restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Tekirdağ’ın kırsal turizminde öne çıkan mahalleler olan Uçmakdere ve Güzelköy, turistler için yeni ziyaret noktalarına kavuşmuş olacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılından bu yana sürdürülen Kırsal Turizmi Geliştirme Projesinin ileriki aşamalarında, doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip olan kırsal mahallelerinin doğa ve kültür turizmi ile gastronomi turlarının uğrak yeri haline getirilmesi hedefleniyor.

Yürütülen restorasyon faaliyetlerini düzenli olarak yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Turizm, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin beş temel vizyonu arasında yer alıyor. Doğal güzelliklere ve kültürel zenginliklere sahip ilimiz, kırsal turizm alanında büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla Kırsal Turizmi Geliştirme projemizi hayata geçirdik ve geride bıraktığımız altı yıl içerisinde büyük ilerleme kaydettik. Kültür varlıklarımızın restorasyonuyla turistler tarafından ziyaret edilebilecek yerlerin sayısı daha da artmış olacak. Tekirdağ’ı, kırsal turizmin önde gelen merkezlerinden biri haline getirmek hedefimizdir” dedi.