Kedi ve Yavruları Için Yıkım Durduruldu

Kedi ve Yavruları Için Yıkım Durduruldu

Yayınlama: 01.05.2020
483
A+
A-

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde belediye ekiplerinin kamulaştırılan eski sıra dükkanların yıkım işlemi sürerken bir vatandaşın yıkılan binanın içerisinde anne ve yavru kedilein olduğunu söylemesi izerine yıkım durdurularak anne kedi ve 4 yavrusu kurtarıldı.

Tekirdağ”da Süleymanpaşa belediyesi, Hükümet caddesi üzerinde atıl durumda bulunan yaklaşık sıralı 10 eski işyerini sokağa çıkma yasağı nedeni ile sakin olmasını değerlendirerek bu sabah iş makinaları ile yıkımına başladı. Caddeyi trafiğe kapatan ekipler yıkım sürerken, Vefa destek hattında görevli Adil Işık, telaşla yıkım alanına gelerek ekiplere, “Burada içeride anne kedi ve 4 yavrusu var. Ben bunları iki yıldır besliyorum. Onları kurtarmamız lazım” dedi.

YIKIM DURDU ANNE VE YAVRULARI KURTARILDI

Bunun üzerine yıkımı yapan ekiplerden sorumlu meclis üyesi Aytaç Eriz talimat vererek iş makinalarını ve yıkımı durdurdu. Kedileri besleyen Adil ışık ve Belediye barınak görevlileri yıkım esnasında önlem için binanın etrafına çevrilen demir saç bariyerleri söküp içeri girdiler. Bu sırada anne kedi açılan aralıktan çıkarak kaçtı. Ekipler ise içeride yaptıkları arama da 4 yavru kedi kurtarılarak hayvan barınağına götürüldü.
Adil Işık, beslediği kedilerin ölümden kurtarılmasına sevindiğini ifade ederek şunları söyledi. “Bunlar sokak hayvanları. Ben buraya yakın oturuyorum. Bunları iki yıldır besliyordum. Ben vefa destek hattında çalışıyorum. Kızım aradı yıkım olduğunu ve kedilerin yıkım yapılan binanın içerisinde kaldığını söyeyince çıkıp hemen buraya geldim. buradaki yetkililere durumu bildirdim. Yıkım durdruldu ve kediler kurtarıldı” diye konuştu.
Daha sonra ise kedilerin kurtarılmasında sonra yıkım kaldığı yerden devam etti.