2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 2023-2024 Adli Yıl açılışı sebebiyle tören düzenlendi.

2023-2024 Adli Yıl Açılış Töreni Düzenlendi

Yayınlama: 01.09.2023
215
A+
A-

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde 2023-2024 Adli Yıl açılışı sebebiyle tören düzenlendi.

2023-2024 Adli Yıl açılışı nedeniyle, Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Düzenlenen törene; Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Baro Başkanı Avukat Egemen Gürcan ve avukatlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tekirdağ BARO Başkanı Av. Egemen Gürcün; ‘’ Savunma Hakkına Saygı Adil Yargılanma Hakkının Temelidir. Ülkemizde hak ve özgürlüklerin teminatı olan avukatların örgütlü gücünü temsil eden bizler, başlangıcında olduğumuz 2023-2024 Adli Yılı’nı bu sene de kaygıyla karşılıyoruz. Yeni bir adli yılı umutla ve heyecanla değil kaygıyla karşılamamızın sebebi, sadece avukatlara ait meslek sorun gibi görünen ancak artık ulusal çapta bir hak arama özgürlüğünün ve adalete erişimin de içinde bulunduğu adalet krizidir. Mesleğimizi evrensel insan hakları temelinde ve meslek onuruna yaraşır şekilde icra etmemiz için hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve adil yargılanma hakkı ideallerinin hayata geçirilebilmesi ile savunma hakkına ve avukatlık mesleğine saygı gösterilmesi gerektiği gerçeğinin altını bir kez daha çizme zorunluluğu doğmaktadır.’’ Dedi.

Çelenk sunma töreninde konuşan Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül; ‘’Değerli meslektaşlarım, ailelerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yeni adli yıl diliyorum. Her şey gönlünüze göre olsun.’’

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül; ‘’İnsanlık tarihinin, tarifi ve temini için en çok çaba sarf edilen kavramlardan biridir Adalet. İnsanlığın en temel ihtiyacıdır. Mazlumun sığınağıdır. Devletin diğeri, hikmeti, kalbidir adalet. Bir yargı mensubu olarak bu ihtiyacı ve hassasiyeti bilerek hakkın tecellisi noktasında var gücümüzle mücadele etmek, yegane vazifemizdir. Adalet yerini bulsun da isterse kıyamet kopsun temel şiarımız. Aziz milletimizin ve kutlu devletimizin birliği beraberliği, devamlılığı ve huzuru içindir bütün çabamız.’’ Diyerek konuştu.

Konuşmaların ardından, çelenk sunma töreni sona erdi.