Tekirdağ’da Şehrin Hatırası Projesi İçin Yetkililer Kolları Sıvadı

Tekirdağ’da Şehrin Hatırası Projesi İçin Yetkililer Kolları Sıvadı

Yayınlama: 10.04.2021
442
A+
A-

Tekirdağ’da, Trakya Kalkınma ajansı, KADEM, Süleymanpaşa belediyesi, İş Kur ve NKÜ Üniversitesi arasında yapılan protokol ve toplantı sonucunda şehrin hatırasının oluşturulabilmesi için yaklaşık yarım milyon bütçe ayrıldığı açıklanırken, proje kapsamında onlarca kadın meslek sahibi olabilecek.

Trakya Kalkınma Ajansı desteğinde Süleymanpaşa Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu ve KADEM Tekirdağ temsilciliğinin Süleymanpaşa Belediyesi ile imzaladığı protokol ile dahil olduğu “Tekirdağ Hatırası” projesi başlangıç toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep Şentop Şahin katıldı.

NKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekirdağ İŞKUR, Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ve Süleymanpaşa Kent Konseyi’nin destek verdiği projede, çeşitli eğitimlerin ardından üretilen ürünlerin satışı da sağlanarak hediyelik eşyalarda kadın emeğinin, el emeğiyle üretilen yöreye özgü ürünlerin belirli bir kaliteye ulaşması, bunların hazır pazara sunumu ve satışı için pazar imkânı oluşturulması ile kadın emeğinin desteklenmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında hem kadınların el emeği ile maddi anlamda güçlendirilmesi hem de Tekirdağ’ın kültürel zenginliğinin arttırılması hedefleniyor.

Projenin açılış toplantısında bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Bizde kalkınma ajansı olarak hem manevi hem de maddi konuda projenin en başından sonuna kadar destek vermeye çalışıyoruz. Bir tarihi bina var. Tarihi binanın hem değerlendirilmesi hem de aktif hale getirilmesi konusunda konuştuk ne yapılabilir diye. Tekirdağ’da bir eksiklik olduğunu düşünmüştük. Yurtdışından şehir dışından gelenler, şehri gezdikten sonra hatıra olarak neler alabilir diye sorduğumuzda çok bir çeşit olmadığını görmüştük. Böyle bir proje olur mu diye düşündük. Projelendirdik yeri sağ olsun başkanım verdi. Makine ve cihazları aldık. Ama bunları yapacak kişiler lazım. Bu konuda diğer kurumlarımızla beraber bu işin daha profesyonel hale getirilmesi projenin son etabıydı. Bu noktada inşallah il etapta 15, daha sonra 100 kişiye tamamlanacak şekilde kadınlarımızın organize edilmesi, meslek sahibi edilmesi. Bu kadınlarımız uzun vadede sürdürülebilir kendilerinin bunları üretip basıp belediyemizin imkanlarını da kullanarak kadınlarımızın hem bir şekilde para kazanmaları hem de şehrimize değer katacak işlere sahip çıkmalarıydı hedefimiz. Bu toplantı ile projenin startını vermiş bulunmaktayız” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise “Özellikle şehri anlatabilecek, buradan giderken insanların yanında götürebileceği argümanlar elimizde yoktu. Bu konuda onların tasarlamasında da üniversite devreye girdi. Tabi bu işin asıl mimarı bence Kalkınma Ajansı. Şuanda kadınlarımız orada kurs almaya başladılar. Güzel bir proje oldu. Güzel bir başlangıç oldu” dedi.

Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen ise yaptığı açıklamada, “İnşallah bu kurs süresi içerisinde kursiyerlerimiz birer meslek sahibi olarak, inşallah ailelerine bir katkı yapmalarının yanında bunu sektör ve meslek haline getirip başarılı girişimcilerinde çıkması temennisiyle hepinize teşekkür ederim” şeklinde açıklamada bulundu.