Tekirdağ’da 156 bin 174 öğrenci karne aldı

Tekirdağ’da 156 bin 174 öğrenci karne aldı

Yayınlama: 13.06.2014
595
A+
A-

 

Tekirdağ’da 156 bin 174 öğrenci karne aldı


2013-2014 eğitim ve öğretim yılı kapsamında Tekirdağ genelinde ortaöğretim kurumlarından 43 bin 66 öğrenci, ortaokul kurumlarından 48 bin 927 öğrenci, ilkokul kurumlarından 53 bin 625 öğrenci, okul öncesi eğitim kurumlarından 10 bin 52 öğrenci, özel eğitim kurumlarından 504 öğrenci olmak üzere toplam 156 bin 174 öğrenci karne aldı. Minik öğrencilerle şakalaşıp kucağına alan Yerlikaya, kız öğrencilere bebek, erkek öğrencilere oyuncak arabalar hediye etti. 


Vali Ali Yerlikaya Süleyman Paşa’nın Banarlı mahallesinde bulunan Banarlı ilköğretim okulunda öğrencilere karne verip hediye dağıttı.


Banarlı mahallesinde bulunan okulda öğrenci velileri ve mahalle sakinleri ile sohbet eden Yerlikaya, devlet okullarındaki eğitim kalitesine değinerek şöyle konuştu. “Değerli velilerimiz gördüğünüz bu okuldaki bir sınıfımızda 8 tane öğrenci eğitim alıyor. Bu hiçbir özel kolejde böyle olmaz, eğer öyle olsa idi zaten kolejler zarar ederlerdi. Fakat Devletimiz Kadirşinas, Devletimiz merhametli bu sınıfta 8 öğrenci var ve başlarında kıymetli öğretmenimiz var. Şimdi ben buradan şunu söylemek istiyorum, 2013-2014 Eğitim öğretim yılı bitti. Bugün 156 bin öğrencimiz karnelerine kavuşuyor. Büyük bir tatile çıkıyorlar, biz çocuklarımızı başarılı veya başarısız oldular diye ayrım yapmıyoruz. Çocuklarımızın hepsi bizim etimiz, kanımız, tırnağımız canımızın bir parçası. Herkes evladı ile ilgili en güzel geleceği sağlamak için çalışıyor. 77 Milyonun oluşturduğu bizlere şehit ve gazilerimizin emaneti vatanımızın ve devletimizin milli eğitimde elinden gelenin en iyisini yapmaktan başka bir gayesi yoktur.” Dedi.


DEVLET OKULLARINDA VERİLEN EĞİTİM YETERLİ


Banarlı mahallesinde ki ilkokul ’da minik öğrencilere karnelerini veren ve bazılarını kucağına alarak seven, Vali Ali Yerlikaya, Türkiye de bu sene ilk defa uygulanan TEOG sınavından bahsederek , “Ben 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılı ile ilgili bir şey söyleyeceğim, Birincisi daha önceleri SBS vardı şimdi TEOG var, Türkiye genelinde ilk defa bu sene uygulandı artık 8. Sınıf, 5-6-7 sınıftan itibaren kâbus olmaktan çıktı. Artık devlet okullarımızda bulunan öğretmenlerimiz ve Eğitim idarecilerimiz ile başarılara doğru ilerliyoruz. Devlet okullarında yapılan eğitimin yeterli olduğunu en güzel bu sene gerçekleşen TEOG sınavı gösterdi.  Çok başarılı bir ilk uygulama oldu, bundan sonra çok daha başarılı olacağına inanıyoruz. Artık çocuklarımızı dershane, özel ders diye veya çok önceden tatilleri bırak, oynamayı eğlenceyi bunları bırak sadece ve sadece sınav için doğdun, sınav için çalış, iyi sınav sonucu olursan başarılısın, iyi sınav sonucu alamazsan hayat senin için artık kabus bunlar yok. Okulda öğretmenlerimize teslim oluyoruz. “ dedi.


ÇAKMA NÜFUS TRANSFERİ OLURSA HUKUKA BAŞVURULACAK


Yerlikaya İl ve İlçe nüfus müdürlükleri ile ortaklaşa başlatılan bir çalışmadan bahsederek çakma nüfus transferi ile çocuklarını ikamet adreslerinin dışında bir okula kayıt yaptırdıklarında Hukuka başvurulacaklarını belirtti. Vali YERLİKAYA “Benim 4 tane yavrum var iki yıl oldu buraya geleli biliyorsunuz geldiğim günden beri kendi mahallemde ikamet ettiğim yerde ki devlet okullarımıza verdim. Devlet okullarımızdan razıyız, oturuyoruz yavrularımızı kendimiz öğretmenlerimiz ile birlikte değerlendiriyoruz.  Okulumuzun eksiklikleri sıkıntıları neyse aile birliği ile beraber bunları beraber değerlendiriyoruz. Burası bizim ikinci değil birinci yuvamız. Şimdi sizlerden şu ricayı bulunuyorum birincisi şu 2014-2015 eğitim öğretim dönemin ’de İl nüfus müdürlükleri ve ilçe nüfus müdürlüklerinden alınan mahalle bazlı çağ nüfusları, o çağ nüfusunun kayıtlı olduğu devlet okulu neresiyse ailelerin oraya kayıt yaptırıp yaptırmadığının takipçisi olacağım. Artık bizim için bütün okullar eşit ve eşit popülerlikte. Çağ nüfusu hangi mahallenin hangi okulu varsa oraya Efendim filan okul daha başarılı ben sahte evrakla kaydımı oraya alayım ondan sonra oraya aliyim sonra oraya götüreyim biz şu anda x bir okulun Milli eğitim müdürlüklerimiz aracılığı ile İl Nüfus müdürlüklerinden İlçe nüfus müdürlüklerinden çağ nüfusunu aldık. Yani şehir merkezinden ya da Banarlı mahallesinden bu okula önümüzde ki yıl net sayı veriyor bilgisayar sistemi diyor ki 56 tane öğrencisi var buranın yaşayan çağ nüfusuna göre 87. Kişi makul bir şekilde başka bir il den şehirden buraya göç eden bir ailenin çocuğu ise başımızın gözümüzün üstüne ama eğer teşbihte hata olmasın eğer çakma bir nüfus transferi ise direk kanuni işlem yaparız.  Dolayısıyla sınıfların bazılarında 32-33-36-37 bazılarında benim çocuğumun sınıfında olduğu gibi 14 kişi var. Benim Çocuğum Namık kemal de okuyor 14 kişi var oraya 50 metre mesafede orda 36 kişi var millet 37.ç öğrenciyi vereceğim diye uğraşıyor.  Kesinlikle buna karşılık vereceğiz.” Diye konuştu.



Karne verme töreni daha sonra Öğrenci velilerinin hazırlamış oldukları ikramların sunulmasının ardından son buldu.