enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
1.910,29
Tekirdağ
Açık
3°C
Tekirdağ
3°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
5°C
Perşembe Çok Bulutlu
9°C
Cuma Çok Bulutlu
6°C
Cumartesi Çok Bulutlu
9°C

Tekirdağ Tabip Odası ”İnsan Üstü Çabayla, İnsanlık Dışı Koşullarda Çalışıyoruz”

REKLAM ALANI
13.03.2015
A+
A-

Tekirdağ Tabip Odası ''İnsan Üstü Çabayla, İnsanlık Dışı Koşullarda Çalışıyoruz''

Tekirdağ Tabip Odası Başkanlığı tıp bayramı haftası nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. TIP Bayramı haftası nedeniyle her gün bir etkinlik gerçekleştiren Tabip Odası, Oda binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/evbdcQpv1nA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tekirdağ Tabip Odası adına basın açıklamasını okuyan Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yücel Ayaz Sağlık Bakanlığından acil olarak 5 istekleri olduklarını belirtti. AYAZ; "Herkes için sağlık; sağlık hizmetini alan için de, sunan için de… Bugün ne halkımız aldığı sağlık hizmetine güvenebiliyor, ne de biz verdiğimiz hizmetten memnunuz. Sağlık çalışanlarının sorunları da doğrudan doğruya halkın sağlığını ilgilendirmekte, sağlık hizmetini olumsuz etkilemektedir. Sorunların çözülebilmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan 5 acil talebimiz vardır." dedi.

'' ŞİDDET BASKISI ALTINDA, TAŞERON SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYORUZ"

Doktorların yaşadıkları şiddetten ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz; ''İnsanüstü bir çabayla, insanlık dışı koşullarda çalışıyoruz. Esnek, 36 saat kesintisiz, ihtiyaç molası dahi veremeden, performans/ciro baskısı altında, sağlıksız koşullarda, şiddet baskısı altında, taşeron sistemiyle çalışıyoruz. Çalışma koşullarımızın acilen düzeltilmesini talep ediyor; yetkilileri yeni nöbetler ekleme gayretlerine, taşeron sistemine “çağdaş köleliğe” son vermeye çağırıyoruz." diyerek konuştu.

'' EĞİTİMDE SAYI DEĞİL NİTELİĞİ ÖNEMSEYEN BİR POLİTİKA İSTİYORUZ"

Tıp ve Sağlık alanında ki mesleki eğitimin niteliğinin git gide kötüye gittiğini belirten Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel AYAZ ; "Başta tıp eğitimi olmak üzere sağlık alanındaki mesleki eğitimin niteliğinin giderek bozulduğunu, bunun halkımızın geleceğini tehdit ettiğini görüyoruz. Tıp ve sağlık eğitiminde meslek örgütleriyle ve ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılmasını, sayıyı değil niteliği önceleyen bir politikayı talep ediyoruz. Katkı, katılım paylarıyla, istisnai hizmet tanımıyla, fark ücretleriyle, 5 dakikalık randevu süreleriyle halkımızın nitelikli sağlık hizmetine erişimi kısıtlanmaktadır. Nitelikli sağlık hizmetine bütün yurttaşlarımızın ücretsiz ulaşabilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Temel İnsan Hakkı olan Sağlık hakkını elde etmek için herkesi bu eyleme destek vermeye davet eden Başkan Dr. Yücel AYAZ; "Taleplerimizi görünür kılmak ve halkın sağlık hakkına dikkat çekmek için; 13 Mart 2015 Cuma günü dayanışma içinde g(ö)revde olacağımızı, acil sağlık hizmetleri dışında sağlık hizmeti sunamayacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz. Yurttaşlarımızı öncelikle en temel insan hakkı olan sağlık hakkı adına bu önemli eylemde sağlık çalışanlarına destek olmaya ve birlikte mücadeleye çağırmaktayız." diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.