Ocak-2014 tarihinde yapımına başlanan Tekirdağ AFAD "Bölgesel Lojistik Deposu" Ağustos ayı başı itibari ile hizmete girdi. İçerisinde 96 adet konteyner bulunan depoda 6 güvenlik görevlisi 1 forklift operatörü 1 depo sorumlusu olmak üzere şimdilik 8 personel görev yapıyor.
Afet sonrasında afetzedelerin barınma,sağlık ve iaşe gibi acil ihtiyaçlarının hızlı ve etkin bir şekilde karşılanması amacıyla inşa edilen Lojistik depodaki Konteynerlerin içerisinde Çadır, Yatak, Battaniye, Isıtıcı ve Mutfak seti bulunmaktadır. Bir afet anında, Birinci yardım malzemesi aracının 1 saat, toplam malzeme ihtiyacının % 40’nın ilk 6 saat içerisinde, toplam malzeme ihtiyacının tamamının ise 12 saat içinde depolardan çıkması hedeflenmiştir. Depoların planlanmasında Türkiye öncelikle 15 farklı bölgeye ayrılmış ve bu bölgelerde "Bölgesel Afet Lojistik Depoları" kurularak hizmete girdi.
Tüm 81 ilin dahil olduğu ‘Türkiye Afet Müdahale Planı’ üzerinde entegre bir sistemin hayata geçirilmeye çalışıldığını bildiren İl AFAD Müdürü Recep EROL, “Bölgesel Afet Lojistik Deposu ile Tekirdağ Afet Müdahale Planı'nın (TAMP) ilk versiyonunu tamamlamış olduk. Yapılan çalışma lojistik destek anlamında tüm Türkiye’yi kapsayacak bir alt yapıya sahiptir. Şimdilik 27 ilimizde bu lojistik depolar yapılarak hizmete alındı." dedi.
Bölgesel Lojistik Depoların yapılmasının amacını "Afetler sonrasında, içerisinde gerekli her türlü acil yardım malzemesinin bulunduğu konteynerleri planlanan süre içerisinde afet bölgesine ulaştırmak" olduğunu belirten EROL " İçerisinde; 112 Acil Çağrı Merkezi, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nün bulunduğu "Tekirdağ AFAD Yerleşkesi" için planlama çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.