Tekirdağ ADEN Koleji TEOG sınavında gösterilen başarı ile yine adından söz ettirmeyi başardı. Çok sayıda örğrencisi iyi derecede not alan ADEN Koleji öğretmenleri de başarının anahtarını kamouyo ile paylaştılar.
Tekirdağ özel eğitim kurumları arasında kendine ciddi bir yer edinen ADEN Koleji öğrencilerin TEOG sınavında gösterdiği başarı ile yine gündemde. Kısa sürede tercih edilen bir okul haline gelen Aden Koleji öğretmenleri de bu başarının anahtarını paylaştı.
İşte Öğretmenlerin görüşleri:
TEVFİK POSLU (TÜRKÇE ZÜMRE BAŞKANI )
2.teog da sorulan Türkçe sorularinin geçen yillara kiyasla daha zor olarak gözlemledik, özellikle Virgülün kullanimi, öznel anlatim, sözcügün cümlede kazandigi anlam ve analiz yetenegi gerektiren iki paragraf sorusu belirleyici oldu.,bize göre de bu kavrama becerisinden çok dikkatin ölçüldügünü göstermistir. Paragraf sorularinda , orta uzunlukta ve hayattan örneklerle metinler vardır.Sözcük anlamı soruları iyi hazırlanmış.Cümle anlamı soruları gayet güzel hazırlanmış.Paragraf sorularında c kitapçığı baz alındı.12 ve 15. Soruların çeldiricisi var.Diğer paragraf soruları gayet güzeldi.Edebi tür soru ise zordu.Soruyu yanıtlamak için soruyu çok iyi okumak gerekiyor.Yazım kuralları,noktalama işaretleri,fiil çatısı ,cümle türleri ,cümle ögeleri güzel hazırlanmış.Özetle Türkçe soruları öğrencilerin seviyeleri ve müfredata göre kazanımlara göre iyiydi.
HÜSEYİN KESKİN (FEN BİLGİSİ ZÜMRE BAŞKANI )
Fen konularının bu sınavda oturduğunu gördük.Açıklanan MEB müfredatına verilen sınırlamalara uygun bir sınavdı .belirtilen konuların dışında herhangi bir sürprizle karşılaşmadık. D kitapçığında 6.ve 10.sorular çeldirici sorulardı.öğrencilerin en çok orda hataya düşebileceğini düşünüyorum. Konu dağılımı ikinci dönem ağırlıklıydı. Soruların MEB dağılımı ve kazanımlara uygunluğu gayet iyi. Yaptıgımız Deneylerin ve Çözdüğümüz testlerin faydasını gördük.Bu sayede Öğrencilerimiz sınavı Başarılı ve Mutlu bitirdiler.
SEBATİN MALKARALI (MATEMATİK ZÜMRE BAŞKANI )
''Sınavın işlem becerisini gerektireceğini biliyorduk .Buna göre hazırlandık." 2.Teog SINAVI konu bakımından ilkine göre daha kapsamlı ve ayırt edici sorular içermektedir. Sorular geçtiğimiz yıllara göre daha zor ve seçiciydi . Geometri ağırlıklı 10 soru kazanımlara uygun, yoruma dayalı, işlemi uzun süren bir sınavdı. Koni piramit ve eğim gibi konular özellikle yorum gerektiyordu.denklem kurma ve eşitsizlikler seçici ve çeldiricisi yüksek sorulardı.MEB müfredatına ve kazanımlarına uygun bir sınavdı.Akademik olarak yapılan çalışmalara destek olarak 6. Ve 7.sınıf konularınında temel olarak tekrar edilmesi gereken bir sınavdı.Sınavlardaki zorluk derecesi oranı bu sınavda aşılmıştı.Özellikle farklı konuların içiçe getirilmesi ile zorluk derecesi arttı. Bu Teog sınavının seçici ve zor sınavı Matematik Bölümüydü.
MUSTAFA GEYİK (SOSYAL BİLGİLER ZÜMRE BAŞKANI )
Sınav bizim için gayet kolay ve anlaşılırdı.bu sınavda yorumla birlikte bilgi de ağırlıklı olarak istenmiş .özellikle Atatürk ilke ve inkılaplarını içeren sorularda bilginin daha çok ön planda tutulduğunu söyleyebiliriz.sorular meb müfredatı ve kazanıma uygundu.örneğin 1.soru Atatürkün çoculuk döneminden sorulmuş.o dönemde ki sosyal ve kültürel öğelerin ayrımını isteyen bir soru .soru zor değil fakat yorumlarınızı derinleştirdiğinizde soruyu yanlış yapabilme ihtimaliniz yüksek.
GAMZE GÜLLER ( İNGİLİZCE )
İlk dönem uygulanan sınava göre daha zorlayıcı bir sınavdı.gramerin cümle anlamı üzerinde ki etkisi belirleyiciydi.sorular müfredata uygun olup kazanımdışı soru sorulmamıştır.sınav soruları yayınlanan çalışma takvimi ve kazanım tablosuyla paralellik göstermektedir.Özellikle ‘’friendship ,teenlife ve adventure ‘’ konuları ağırlıklı olarak yer almaktaydı.okuduğunu anlama ve anlama göre bu durum karşısında ‘’ne denir ? ‘’ gibi diyalog ifadelerine yer verilmişti.genellikle karşılıklı konuşma ve dialog ağırlıklı olup grammar bilgisine göre çözülebilecek,şıkları da kelime bilgisine göre eleme yaparak çözmek gerekiyordu.Resimli soruları değerlendirme ,tablolara göre ‘’extreme sports ‘’konusu sorulmuş ve bu da genellikle kaynaklarımızla uyumluydu.
MESUT YAŞAR KAYA (Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi )
2015-2016 Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi dersi TEOG sınavında 8.sınıf müfredatına uygun sorular sorulmuştur. 20 soru içerisinde ağırlık 7 soru ile “ Hz. Muhammed’in örnek kişiliğinde bireylerin kazanması gereken davranışlar”dır.2 Soru Kur’an-ı Kerim’den ayet ile ilgilidir. 11 soru okuma anlamaya yöneliktir. Kavram bilgisine yönelik sadece 1 soru sorulmuştur.Sınav beklentimiz ile örtüştü. Geçmiş yıllardaki Teog sınavlarına kıyasla bu sınavda hazırlanan sorular daha az konu içeriyordu.Zor sorular değildi.Dolayısıyla sorular daha derin bilgi birikimi gerektiren sorulardı.Daha detay sorulmuştu.Daha fazla dikkat ve yorum kabiliyeti gerektiriyordu.Soruların konu içeriği bilgi birikimi açısından hazır olduğumuz MEB müfredatına ve kazanımlarına uygundu.Nerdeyse tüm yayınların testlerin çözdük.Öğrencilerimizin %85 i sonucu full bekliyor.