BALİSTİK İNCELEME YAPILAMIYOR
Elektrik elektronik mühendisi Ali Boz, geçen Mayıs ayında ABD'de bir grup tarafından üretilen silahın üç boyutlu (3D) yazıcı tasarımının paylaşıldığını ve kendisinin de bu programdan yararlanıp üç boyutlu yazıcı ile 2 plastik silah ürettiğini belirtti.
Boz, "Bu program 3D yazıcısı olan herhangi birinin eline geçerse rahatlıkla silah üretebilir. Tehlike büyük" uyarısında bulundu.
Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Teknokent Merkezi'ndeki Tersine Mühendislik firmasında Ar-Ge çalışmaları yapan elektrik elektronik mühendisi Ali Boz, ABD'de 'Defense Distributed' adlı grup tarafından geçen Mayıs ayında üç boyutlu yazıcı ile üretilen ve çalışan ilk ateşli silahın bir benzerini ürettiğini dile getirdi. Ürettiği iki plastik silahın özelliklerinden söz eden Boz, "Herhangi bir 3D yazıcısı olan birinin eline program geçtiğinde, herkes çok kolay plastik silah üretebilir. Uyarıyorum, bu silah X-Ray cihazına takılmıyor, mermi çekirdeğinde iz bırakmadığı için de balistik inceleme yapılamıyor" dedi.