Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren PANEM Danışmanlık, vatandaşların güvenli ve kaliteli gıda tüketmesi için mücadele hizmet veriyor.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde faaliyet gösteren PANEM Danışmanlık, vatandaşların güvenli ve kaliteli gıda tüketmesi için mücadele hizmet veriyor.
Tekirdağ’da faaliyet gösteren PANEM Danışmanlık hizmetleri, 2014 yılında Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan İnci İrkin tarafından 2023 yılında kuruldu. ‘Sağlıklı Yaşamın Temeli Doğru ve Güvenilir Gıdadır’’ sloganı ile sektörde hizmet vermeye başlayan PANEM Danışmanlık sektörde 11’e yakın sertifika programında çalışmalar yaparak sektörde hizmet veren firmalara danışmanlık hizmeti sağlıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan PANEM Danışmanlık sahibi İnci Mine; ‘’ 2014 yılında Mersin Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldum. 2023 yılında Rumeli Üniversitesi İş sağlığı ve Güvenliği yüksek lisansıma devam ediyorum.
Gıda danışmanlığı, kalite yönetim sistemleri kurulumu, belgelendirme ve denetim, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, hibe projelerinin yazılımı ve yönetimi alanında uzman bir profesyonelim. Yılların deneyimiyle birçok alanda sürdürülebilir çözümler sunmasına yardımcı oluyorum.’’ İfadelerini kullandı.
GIDA TEHLİKESİNE KARŞI DUYDUĞUM ENDİŞELER VAR
Ülkemizde ki gıda tehlikesine karşı ciddi endişeleri olduğunu belirten İrkin; ‘’2023 yılında çıkmış olduğum “Sağlıklı yaşamın temeli doğru ve güvenilir gıdadır. Sloganıyla PANEM DANIŞMANLIK Hizmetlerini kurmuş bulunmaktayım. Firmamı kurarken güven ve kalite anlayışını her zaman ön planda ve hedef halinde tuttum. Yıllar öncesinde ve hali hazırda sektörümüzde devam eden gıda tehlikesine karşı duyduğum endişeler beni gıda ve kalite anlamında fark yaratacak bir firma kurmaya yönlendirdi. İnovasyon, dürüstlük ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda işimi büyütmeye ve danışanlarıma daha iyi hizmet vermeye devam ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.
GIDA SEKTÖRÜNDE BELGELENDİRME ÇOK ÖNEMLİ
Gıda sektöründe belgelendirmenin çok önemli olduğunun altını çizen PANEM Danışmanlık kurucusu Gıda Mühendisi İnci İrkin; ‘’Gıda sektöründe kalite belgelerinin önemi oldukça büyüktür ve çeşitli alanlarla değerlendirilmelidir. Her belge ve her uyum tüketiciye güvenli ve hijyenik standartlarla oluşturulmuş bir gıda olduğunu gösterir ve firmalar arasında rekabetin temelini oluşturur.Her bir eğitim, izlem, belgelendirme ve denetim yasal uyum süreçlerini hızlandırdığı için firmaların kanun ve mevzuatlara daha hızlı entegre olmasını sağlar. Kalite belgeleri sistemleri ve yönetim süreçlerini daha verimli bir hale getirmeyi de hedefler, olası bir ürün kusurunda, ürünlerin izlenebilirliğini sağlar ve geri çağrılmasını kolaylaştırır. Ülkemizin coğrafi konumu ihracat yapmayı el verişli hale getirmiştir. Uluslararası ticarette birçok ülke kalite belgelerine sahip ürünleri tercih eder. Bu belgeler, ihracat süreçlerini kolaylaştırır ve yeni pazarlara açılma imkanı sağlar.’’ Dedi.
11’E YAKIN BELGELENDİRME İŞLEMİ YAPIYORUZ
Gıda sektöründe ki belgelendirme işlerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten İrkin;’’ Verdiğimiz hizmetler, HACCP Eğitimi,BRC belgelendirme, denetim,İso 22000:2018 belgelendirme, denetim, İSO 45001 belgelendirme, denetim, İSO 9001:2015 belgelendirme, denetim, İSO 50001:2018 belgelendirme ve denetim, Fssc 22000 belgelendirme, denetim , İş yeri ruhsat ve gıda üretim izinleri, İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri, TKDK Projeleri, KOSGEB projeleri, Kırsal Kalkınma projeleri danışmanlığı gibi belgelendirme çalışmaları yapıyoruz’’ dedi.
BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİMİ NASIL OLMALIDIR?
İrkin; ‘’Bilinçli gıda tüketimi için sağlıklı ve dengeli beslenmeyi, çevresel sürdürülebilirliği ve etik değerleri dikkate alarak yapılan bir gıda seçimini ve tüketimi süreci olarak benimsemek gerekir. Bu yaklaşımla, taze ve mevsiminde ürünler tercih etmeyi, işlenmiş hazır gıdalardan kaçınmayı, etiketleri dikkatlice okumayı, her gıdanın ön kimliği olan saklama koşullarının teminini, gıda israfını önlemeyi ve doğru porsiyon kontrolü yapmayı içerir. Aynı zamanda, sürdürülebilir tarım yöntemleriyle üretilen ürünleri desteklemeyi de kapsar. Bu bilinç, hem kişisel sağlığın korunmasına hem de çevrenin ve toplumsal refahın desteklenmesine katkı sağlar.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.