Nesli Tehlikede Olan Alaca Sansar Tedavi Edilip Doğaya Salındı

Nesli Tehlikede Olan Alaca Sansar Tedavi Edilip Doğaya Salındı

Yayınlama: 27.05.2020
299
A+
A-

Tekirdağ’da, nesli tehlike altında olduğu öğrenilen Alaca Sansar Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekiplerince sıkıştığı duvar arasından kurtalılarak tedaviye alındı. Tedavi sonrası doğal ortamına salındı.

Tekirdağ’da ender görülen Alaca sansar, (Vormera peregusna) Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yiyecek aramak için evlerin bulunduğu bölgeye geldi. Burada bir evin duvarı arasında sıkışan sansarı görenler DMKP yetkililerini aradı. Olay yerine gelen Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri alaca sansarı bulunduğu yerden kurtararak koruma altına aldılar. Tekirdağ Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli bakımları yapılan Alaca Sansar daha sonra tekrar doğal ortamına salındı.

AVRASYA VE BOZKIRDA GÖRÜLÜYOR

Alaca Kokarca veya Benekli Kokarca olarak da bilinen Alaca sansar, Sansargiller familyasından olup daha çok Avrasya’da bozkırlarda yarı çöllerde sık görülen bir tür olduğu belirtildi. Yaşam süresi 6 ile 8 yıl arasında değişebilen Alaca Sansarlar iki ayağı üzerinde dikilerek etrafı kolaçan edebilirler ve çığlık gibi ses çıkarırlar. Sansarlar herhangi bir tehlikeye maruz kaldıklarında ise kuyruk altında bulunan bezlerden güçlü bir koku yaydıkları biliniyor.