“İnsanlar Ekmeği İle Tehdit Ediliyor”

“İnsanlar Ekmeği İle Tehdit Ediliyor”

Yayınlama: 24.08.2020
499
A+
A-

Kongre çalışmalarını sürdüren Gelecek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Nişancı, çok fazla tehditle karşılaştıklarını belirterek, insanların ekmekleriyle, çocuklarıyla tehdit edildiklerini kaydetti.

Gazeteci Serap Cömertoğlu’nun sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Tekirdağ Kurucu İl Başkanı Recep Nişancı, Gelecek Partisi’nin kuruluş sürecinde yaşananlar, kongre çalışmaları, yerel yönetimler ve muhalefete ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Vatan hainliği ile suçlanıldıklarını ve partiye katılmak isteyenlerin tehdit edildiğini belirten Nişancı, zor olanı başarmaya çalıştıklarını söyledi.Yerel yönetimleri de eleştiren Nişancı, sosyal medya belediyeciliği yapıldığını ifade ederek, Tekirdağ’da muhalefetin  olmadığını  dile getirdi. Merkezi hükümeti ve devleti temsil eden protokol ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında da uyumsuzluk olduğunu aktaran Nişancı, merkezi hükümetin programlarına  CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın davet edilmemesinin halka ve programlara katılan bakanlara  saygısızlık olduğunu belirtti.

S.C:İktidar partisinde görev alırken oradan ayrılıp, yeni bir oluşum içine girdiniz. Gelecek Partisi’nde kurucu il başkanısınız. Bu süreçte neler yaşadınız? Nasıl tepki aldınız? Toplumun tepkisi sizlere karşı nasıl?

 R.N:Yeni bir partiyiz. Fakat biz, yeni değiliz. Çınar yaprağı yeni olabilir ama çınarın kökleri derinden geliyor. Zor bir süreçten geçiyoruz.  Yeni bir parti kurmanın bu kadar zor olduğunu bilmiyorduk. Dostu düşmanı da görmüş olduk. Bizlerde sadece magazin dostluğu varmış. Gerçekten taşın altına elimizi koymaya kalktığımızda gerçeklerle yüzleştik.  Çok fazla yanlışlar yapılıyordu ve bu giderek artıyordu.  Bunları söyleyince de olmadı, düzelme yoluna gidilmedi. Bizlerin de içine sinmedi ve ayrıldık. “Davayı sattılar, hainler” olarak lanse edildik.

Yönetimi oluştururken de ilk başta katılmak isteyenler, daha sonra beni mazur görün diyerek katılmak istemediklerini söylüyorlar. Ekmek söz konusu olunca bir şey diyemiyoruz. İktidar gücünü kullanarak, insanları korkutuyor ve insanları çocuklarıyla ailesi ile ekmeğiyle terbiye etmeye çalışıyorlar. İnsanları, ekmekleriyle, çocuklarıyla tehdit ediyorlar. İnsanlar da korkuyorlar. Başlarının belaya girmesinden korkuyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. Aslında bunlar AK Parti’nin yapmayacağı şeyler. İnsanlar korkudan sosyal medyada bir şeyi dahi beğenemiyorlar. AK Parti yönetiminde ki bir arkadaş,  benim paylaşımlarımdan birini beğendiği için ‘sende mi vatan hainisin’ diye istifa ettirilmiş.  Bu korku ve baskı iklimi de bitecek. Bu böyle devam etmez. Genel başkanımızın da dediği gibi dip bir dalga geliyor. Sessiz ve derinden bir dalga geliyor.

Toplum nezdinde  de olumlu tepkiler alıyoruz. Bizim genel başkanımız 14 yıl bu partinin içinde ve geleneklerine bağlı olarak bu zamana kadar geldi. Bu ülkede başbakanlık ve bakanlık görevlerinde yer aldı.  İki cumhurbaşkanının da danışmanlığını yaptı. Devletin içinden gelen birisi. Halka inildiğinde sayın Davutoğlu’nun sevildiği görülmekte. Hiç çocuklarının bir yerlerde olduğu yada iki maaş aldığı görülmemiştir. Hesap verilebilir olduğu için her yerde geziyor. Hayatında gidemeyenlerin gittiği yerlerde mitingler yapıyor. Halkın tepkisi çok güzel. 15 Temmuz gecesini yöneten tüm il başkanları şu an bizim yöneticilerimiz arasında. Partinin 153 kurucusu var ve her kesimin birer temsilcisi var. Süryanisi, alevisi, yahudisi, kırkıgızı olmak üzere her grubu temsil eden kanaat önderleri mevcut. Kendi alanlarında kendilerini kanıtlamış insanlar. Biz insan odaklı, insan onurunu koruyan, insanı koruyan demokratik bir hukuk devleti istiyoruz. Mücadelemiz de bu yönde. Çok dikkatli ve titiz çalışıyoruz. Bundan sonra daha da dikkatli olmamız gerekiyor. AK Parti gibi güçlü bir iktidara karşı yeni bir yapılanma gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

 S.C:Kongre çalışmalarınız da hız kesmeden devam ediyor. Süreç nasıl ilerliyor? İlçe yönetimlerinin bazıları belirlendi. Yönetimi belirlerken nelere dikkat ediyorsunuz?

 R.N:Tekirdağ’ da 5 ilçe yönetimi belirlendi 6 ilçe kaldı. Yasal olarak yeterlilik elde ettiğimiz için artık daha titiz ve sık eleme yapıyoruz. İl kongremize hazırlanıyoruz. Diğer ilçeleri il kongresinden sonra belirleyeceğiz. Şu an herhangi bir seçim ihtimaline karşı büyük kongreye odaklandık. Erken seçim olduğu takdirde seçime katılabilecek potansiyeldeyiz. 67 ilde il başkanımız mevcut. 327 ilçe başkanı atandı ve bunların yönetimleri oluşturuldu. 41 ilin kongresini bitirmeye çalışıyoruz bunların yarısını geçtik. Bir an önce teşkilatları tamamlayıp, büyük kongreyi yapıp, olası bir seçime hazır hale gelmek istiyoruz. Artık seçime İttifaklarla giriliyor ama biz kendi genel başkanımızın önderliğinde seçime katılma düşüncesindeyiz. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nu da ziyaret edip, Tekirdağ’da ki çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunduk. Kendilerini de 25 Ağustos’ta gerçekleşecek olan il kongremize davet ettik. Memnuniyetle katılacağını dile getirdi. İl kongresi için listeleri hazırlıyoruz.

 LİYAKAT VE AHLAKA BAKIYORUZ

Yönetimleri belirlerken de çok titiz çalışıyoruz. Bizim teklif götürdüklerimiz de oldu müracaatlar da oldu. Sadece il yönetimimiz 60 kişiden oluşuyor ve ahlaklı, adil insanlar seçmeye çalıştık.10 esnafın içerisinde kaç kişi iyi nitelikte biliniyor ona göre değerlendirmede bulunduk. Bizim için siyaset yapmış, yapmamış önemli değil. Kişi, liyakat sahibi mi aile yapısı nasıl bunlara bakıyoruz. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tabi; bu siyaset yüzde yüz başarılı da olunmaz. Elimizden geldiğince şartlar doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

 GEREKİRSE TEBRİK EDECEĞİZ, GEREKİRSE İFŞA EDECEĞİZ

 S.C:Parti olarak Tekirdağ genelinde ki vizyonunuz nedir? Neler yapmayı planlıyorsunuz?

 R.N:Kongrelerin ardından çalışmalarımıza sahada devam etmeyi düşünüyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla görüşeceğiz. Yeni bir ekip oluşturduk. Bir il başkan yardımcısı ve dört yönetim kurulu üyesi,   ilçe ve büyükşehir  belediyelerinin meclis toplantılarını ve çalışmalarını takip edeceğiz. Vatandaşın bilgi alma hakkı çerçevesinde tüm meclis toplantılarına katılarak çalışmaları takip edeceğiz. Doğrudan teminli kaç tane ihale yapılmış, hangi firmalara verilmiş Gelecek Partisi olarak bunların bilgisini isteyeceğiz. Sürekli aynı firmalarla mı çalışılıyorlar? Kaç eleman alınmış, kaç elaman çıkarılmış yerleri değişmiş mi gibi birçok konuyu takip edeceğiz. İyi olan çalışmaları alkışlayacağız. Kötü olan işleri de çeşitli platformlarda dile getireceğiz. Halkın göremediklerini aktaracağız. Meclisler de ne kararlar alınıyor neler oluyor onları anlatacağız. Alınan kararlar ne kadarı uygulanıyor onlara bakacağız. Sadece sosyal medyadan neler olup bittiğine bakmayacağız. Yasalarla mı keyfi  mi yönetiliyor ona bakacağız. Gerekirse tebrik edeceğiz, gerekirse ifşa edeceğiz.  Kısacası muhalefet olma görevimizi yerine getireceğiz. Güçlü bir muhalefet olacağız. Şu an Türkiye’de de en güçlü muhalefeti de sayın genel başkanımız Davutoğlu yapmakta. Bizler de yerelde bunları yapacağız. İlçe başkanları da performansa dayalı çalışmalar yürütecekler. İlçe başkanlarımızın yardımcıları, yaptıkları işleri değerlendirip onları takip edecekler ve bizlere rapor edecekler. Bizler de onların performansı ile ilgili genel merkeze bilgilendirmede bulunacağız.

 SUNİ POLEMİKLER OLUYOR

 S.C:Tekirdağ’da eksik gördüğünüz ve yapılması gerektiğini düşündüğünüz şeyler var mı? Yanlış bulup eleştirdiğiniz konular hangileri?

 R.N:Büyükşehir Belediye Başkanı ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı arasında sürekli suni polemikler oluyor. Bunlar gereksiz ve sürekli birbirlerini tetikliyorlar. Sanal alemden belediyecilik yapmaya çalışıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Kadir Albayrak iyi niyetli olabilir. İyi niyetle kamu yönetilemez. Başkan iyi olabilir ama daire başkanları işini iyi yapmayabilir. TESKİ’de birçok olay oldu. Devlet incelemeye almış. Neden almış? Bunları bilmek bizim de hakkımız. Bu bütçeler bizim verdiğimiz vergilerle oluşuyor. Herkes yaptığı işte hesap verir olmalı. Ben seçim günü hesap veririm olmaz. Muhalefetin görevi yerel de ve genel de iktidarın çalışmalarını kontrol ederek, yanlışlarını dile getirmek. Keyfi keder kimse iş yapmasın.

 İKTİDAR BELEDİYESİ OLMASI ONA AYRICALIK GÖSTERECEĞİMİZ ANLAMINA GELMEYECEK

 S.C:Süleymanpaşa Belediyesi ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yönetimde ki ekiple daha önce aynı partide yer aldınız, çalışmalar yürüttünüz. Belediyecilik alanında ki faaliyetlerini nasıl görüyorsunuz?

 R.N:Süleymanpaşa Belediye Başkanı sayın Yüksel’in iyi yaptığı şeyler de var fakat yapamadığı ama yapmış gibi gösterdiği şeyler de var. Bir tabela yapılıyor, gece başka bir açıdan, gündüz başka bir açıdan çekiliyor. Altı üstü bir tabela. Kanal , köprü kentsel dönüşümle yıkılıp, yapılan bir park değil. Sadece tabela yapıp, üzerine cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü koymakla belediyecilik olmaz. Biz bunları dile getireceğiz.

Süleymanpaşa’nın alt yapıya ihtiyacı yok. Yolları yapılmıştı, bazı yüzeysel şeyler yapılabilir. Mutlukentler vardı bunların isimleri değişti. Ne oldu da değiştirdiler. Belediye yönetimine geldiği takdirde sahilde ki heykellerin kaldırılacağını söyledi. Ve bu seçim vaadiydi. Heykeller satılacaktı belediyeye gelir sağlanacaktı. Ne oldu? Heykellerin kaldırılacağı vatandaşlara söz verilmişti. “Eşkinat, bu heykellere çok para harcadı” denildi. Halkta buna tepki gösterdi. Fakat heykeller hala yerinde duruyor. Süleymanpaşa Belediye başkanımızın kendisi çok hareketli, fakat belediyenin hareketlerini göremiyoruz. Görünür bir şey ortada yok. Şu sorunu çözdük diye bir şey göremedim. Doğrudan teminlerle birçok ihale yapılıyor. Neden? Bunları sorgulayacağız. İktidar belediyesi olması ona ayrıcalık göstereceğimiz anlamına gelmeyecek. Herkes yasalar önünde eşit. CHP belediyesinden farklı diye bir şey yok. Yanlışı kim yapıyorsa o yanlışın karşısındayız. Zaten partiden de o yüzden ayrıldık.

 S.C: AK   Parti İl Başkanı Mestan Özcan seçim olması durumunda yüzde 40 civarında bir oy alacaklarını söyledi. Peki sizler bu söylemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

 R.N:Bu oranı MHP ile birlikte mi alıyorlar? Çünkü, birlikte hareket ediyorlar. Yoksa AK Parti tek başına mı bu oranı alıyor. En önemlisi de hangi veriye dayanarak bunu çıkıp, söylüyor. Bizler,  AK Parti’nin yüzde 28’lerde olduğunu düşünüyoruz. Böyle olmasa bir yıl önce İYİ Parti’yi terörist ilan edip, bir yıl sonra milli ve yerli olarak evine dön diye kimse çağırmazdı. Hükümet zor durumda. Ekonomi çok kötü.

 TEKİRDAĞ’DA MUHALEFET YOK

 S.C: Peki Tekirdağ’da ki muhalefet ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

 R.N: Bu şehirde muhalefet yok.  Muhalefet denetler, eleştirir yanlışı gördüğünde söyler. Tekirdağ’da ya birbirlerine hakaret etme var yada sessiz kalma. CHP’nin muhalefet şekli biraz farklı. Çok sessizler. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’na ilişkin muhalefet kanadından açıklamalar, eleştiriler yapılıyor. Belediye Başkanının mensup olduğu CHP çıkıp bir şey söylemiyor. İlçelerde de AK Parti yönetimlerine muhalefet ettiklerini göremiyoruz. Neredeyse hiçbir şeyle ilgili de bir açıklama yapmıyorlar. Belki burada belediye başkanının da hatası vardır. Bireysel hareket ediyor. Teşkilatlarla uyumlu değil gibi. Genel başkanımız veya teşkilatlarımızla ilgili bir şey olduğunda muhakkak devreye gireriz. CHP’nin muhalefet şeklini anlamadım. CHP Süleymanpaşa ilçe başkanı da bazen açıklama yapıyor. İki ay piyasada yok. O da kendine mi yapıyor. Yoksa karşılıklı pas mı veriyorlar birbirlerine bir türlü anlamadım. Biri pas veriyor, diğeri de gol atıyor. Sonra sessizlik. AK Parti muhalefeti ise insanlara güzel baskı yapıyor. Ekmekleriyle güzel tehdit ediyorlar. Ellerinde ki iktidar gücüyle insanları korkutuyorlar.

 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI YOK SAYAMAZSINIZ

 S.C: Merkezi hükümeti, devleti temsil eden protokol ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında ki ilişkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

 R.N:Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak , bazen hükümetin yapması gereken işleri dahi yapıyor.İlçelere okullar, kültür merkezleri yapıldı. Görev ayrımı yapmadan özen göstermeye çalışıyor. Sayın valimiz Aziz Yıldırım’da çok hassas.Meydanda ki otopark asansörlerinin kaldırılmasını rica etti. Ve sosyal medyadan Kadir Albayrak’a teşekkürlerini iletti. Bunlar görmek istediğimiz, özlediğimiz davranışlar . Zaman zaman Büyükşehir Belediyesi’nin başka bir partiden olması nedeniyle ayrıştırılması da o kadar üzücü. Millete hizmet etmek için o koltuklarda olanlar, millet için bir araya gelecek. Merkezi hükümetin ve bakanların dahil olduğu programlara Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının davet edilmediğini duyuyoruz. Bu halka da bakana da saygısızlıktır. İster sevin ister sevmeyin Tekirdağ halkının, yüzde 54 civarinda oyla seçtiği belediye başkanını yok sayamazsınız. Bu duruma vali bey de el atmalı. Bunları valilik organize ediyorsa protokol kurallarına uymalı.  O oyları almak kolay değil. Demek ki bu halk belediye başkanını seviyor ve oy veriyor. Siz yasaların emrettiği protokol kurallarına uymak zorundasınız. Bakan sadece AK Parti’nin bakanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanı. Belediye de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yerel yönetimidir. Kimsenin keyfi olarak bunu istemiyorum deme lüksü yok. Kıskanıyorsan daha çok çalışacaksın, sen alacaksın. Böyle bir şey olamaz ve bu yanlıştan da dönülmeli. Seçilmiş insanların hakkı elinden alınmamalı. Kadir Albayrak da duruma tepki göstermeli ve vatandaşa da anlatmalı. Aslında el ele verip, bu şehir için en iyisini yapmak gerek. Ayrıştırmadan, birlik içinde bu şehre ne katılacak bu düşünülmeli. Ötekileştirmeden, gerginlikten bir şey elde edemeyiz. Eğer gerçekten millete, devlete hizmet için o makamlardaysak onun gereğini yerine getirmeliyiz.