Çerkezköy Belediyesine AB’den Hibe

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamında  “All in Green Creation a Climate – Resilient Neighborhood in the Industrial Town” isimli proje ile 1000’in üzerinde proje içerisinden seçilen 29 kurumdan biri de Çerkezköy Belediyesi oldu.

Çerkezköy Belediyesine AB’den Hibe

Yayınlama: 31.01.2024
36
A+
A-

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamında  “All in Green Creation a Climate – Resilient Neighborhood in the Industrial Town” isimli proje ile 1000’in üzerinde proje içerisinden seçilen 29 kurumdan biri de Çerkezköy Belediyesi oldu.

Programın, Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini kaydeden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı desteğiyle hayata geçen programın küresel amacı Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesidir. Projenin özel amacı ise toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığını artırmak, doğal kaynakları ve ekosistemleri korumak ve etkilenebilir ekonomik sektörlerin uyum kapasitesini artırmaktır” dedi.

PROGRAMA 1000’İN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI

“İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı” kapsamındaki çağrıya Çerkezköy Belediyesi’nin Ağustos 2020 yılında başvurduğunu kaydeden Başkanı Akay, “Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli tarafından hazırlanan “All in Green Creation a Climate – Resilient Neighborhood in the Industrial Town” isimli proje ile programa başvurduk. Ocak 2024 tarihi itibari ile Hibe Programında 1000’in üzerinde başvuru arasından seçilen, 29 kurumdan biri olarak 229.865,99 € (Avro)’luk hibe desteği almaya hak kazandık” ifadelerini kullandı.

18 AY BOYUNCA ÇEŞİTLİ EĞİTİM FAALİYETLERİ DÜZENLEYECEĞİZ

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Alınan hibe desteği ile vatandaşlarımızın iklim değişikliğine uyum sürecini ve kapasitesini geliştirip, güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda 18 ay boyunca çeşitli eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. Kentimizin İklim Değişikliğine Adaptasyon Eylem Planını hazırlayacağız. Belirlenecek cadde, sokak ve kamu binalarında yeşil uygulamalar yapacağız. Ayrıca kentimiz genelinde Yağmur Bahçesi, Yağış Suyu Bitki Şeridi, Yağmur Hendeği, Yeşil Çatı Uygulaması ve Yenilebilir Şehir Bahçesi gibi çalışmalar yapacağız.

OSB’LER İLE ORTAK PLATFORM KURACAĞIZ

İklim değişikliği konusunda uzman akademisyenlerle iş birliği yaparak akademik düzeyde çalıştaylar düzenleyeceğiz. Kentimizin İklim Değişikliği Adaptasyon Planı’nı oluşturacağız. İlerleyen yıllarda kentimizin iklim değişikliğine uyumla ilgili atacağı adımlar ve yapılması gerekenler konusunda rehber niteliğinde bir kitapçık hazırlamış olacağız. OSB’ler ile ortak platform kuracağız. Tüm paydaşların bir arada olacağı bu platform sayesinde, sınırlı olan su kaynaklarının nasıl daha verimli ve temiz kullanılacağı, yapılacak her yatırımın iklim dirençli şekilde tasarlanması ve uygulanması konularında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılacak. Bu konularda ne gibi yeni adımlar atılacağı ile ilgili aktif bir iletişim ağı kurulmuş olacak.

UYGULAMA PARKI YAPILACAK

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan yeşil uygulamaların prototiplerini de yaparak uygulama parkında ziyaret edilebilmelerini sağlayacağız. Bu parkta; öğrencilere uygulamalı eğitimler verilecek. Ayrıca öğrencilere konuyla ilgili eğitici hikâye kitapları da dağıtılacak. STK’lara konuyla ilgili eğitici toplantılar düzenlenecek” dedi. Avrupa Birliği’nin hibe destekli programına katılarak başarılı olan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personelini tebrik eden Belediye Başkan Vahap Akay, başarılarının devamını diledi.