Albayrak: İtirazım İhanet Kelimesine

Albayrak: İtirazım İhanet Kelimesine

Yayınlama: 25.06.2021
377
A+
A-

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ’da ki hiçbir kurumun ihanet içinde olmadığını Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in eleştirilerinde takıldığı noktanın “TESKİ Tekirdağ’a ihanet ediyor” cümlesi olduğunu kaydetti. İl genelinde 2 bin 578 km altyapı yapıldığını belirten Başkan Albayrak,  “Artık Süleymanpaşa’da sel baskınları yaşanmıyor. Benim itirazım ihanet kelimesineydi. Cüneyt’i seviyorum. Ağabey kardeş ilişkimiz var. İkimiz de bu şehir için çalışıyoruz” dedi.

Altyapı çalışmalarına yönelik eleştiriler, Çorlu Karatepe Atık Entegre Tesisi ve sahil dolgu alanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, el birliği ile şehrin ihtiyaçlarının karşılanması ve Tekirdağ’ın daha fazla zaman kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Altyapı’nın zor olduğunu, altyapı yapılsa da yapılmasa da hep tenkitle karşılaşıldığını dile getiren Albayrak;  “İl genelinde 2 bin 578 km altyapı yapıldı. Bunlar kolay olmadı. Altyapı yapılırken oluşan çukur, çamurdan vuruluyor. Yapılmadığında ise her taraf sel oluyor. İlk dönem 2 bin 578 km altyapı yapan ve tekrar seçilen bir büyükşehir belediye başkanıyım. Süleymanpaşa’da artık su baskınları yaşanmıyor. Bunu il genelinde tüm ilçelerimiz de yapmak istiyoruz. Zaman zaman sorunlar yaşanabiliyor. Vatandaşlarımızın sıkıntılarından, mutsuzluğundan medet umulmasın. Bunlar hoş değil. Altyapı çalışması yürüten diğer firmaların çalışması sırasında meydana gelen olaylardan dahi bazen TESKİ sorumlu tutulabiliyor” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in altyapı çalışmalarına ilişkin eleştirilerine de cevap veren Albayrak, “Cüneyt Yüksel’in TESKİ Tekirdağ’a ihanet ediyor cümlesi çok ağır. Hiçbir belediye başkanı ve hiçbir resmi kurum, hizmet ettiği yere ihanet etmez. Sayın Yüksel, konuşabilir, haklı olur, haksız olur ama TESKİ Tekirdağ’a ihanet ediyor cümlesi çok ağır. TESKİ, sadece Süleymanpaşa’da 610 km altyapı yaptı. Ördeklidere Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Altınova Mahallesi başta olmak üzere artık Süleymanpaşa’da sel baskınları yaşanmıyor. Benim itirazım ihanet kelimesineydi. Cüneyt’i seviyorum. Ağabey kardeş ilişkimiz var. İkimiz de bu şehir için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

KAYBEDEN TEKİRDAĞ OLUYOR

Sahil dolgu alan 4. Etap projesi için Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Emlak’tan talep ettiği alanla ilgili de konuşan Başkan Albayrak, Tekirdağ’ın zaman kaybettiğini söyledi.

Sahil dolgu alanı 4. etap projesi için Milli Emlak’ta bulunan 60 bin metrekare alanın talep edildiğini belirten Albayrak, 6 yıldır her türlü yazışmanın ve müracaatın yapıldığını fakat cevap alınamadığını belirtti.

Sahilin daha nitelikli bir hale gelmesi için 4. etap projesinin çok önemli olduğunu aktaran Albayrak, “Proje kapsamında 60 bin metrekarelik alanı talep ettik ve 4 yıl bekledik. Başbakanlık lağv olunca Milli Emlak’a  geçti. Bir buçuk yıl da orada bekledi ve vermediler. En son Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Dava açtık ve  kazandık. Davayı kazanmamıza rağmen Ulaştırma Bakanlığı’ndan tekrar Milli Emlak’a geçti. Normalde Büyükşehir Belediyesine verilmesi lazım.Tekrar talep ettik. 6 ay cevap verilmedi. Bir daha yazı yazdık ve bir sene cevap vermediler. En son 3 yazıyı da birleştirip, acil ve önemlidir diyerek tekrar gönderdik. 2 aydır cevap bekliyoruz. Kaybeden Tekirdağ oluyor. Şu anki Rumeli İskelesi’ni alabilmek için 3 yıl uğraştım. Özelleştirme İdaresindeydi 80 bin lira kira bedeli talep edildi. 25 bin lira teklif ettik kabul etmediler. Kaybolan zaman Tekirdağ’ın zararına. Şaraphaneye ait iskeleyi de talep ettik. Türkiye’nin ikinci modern balık halini yaptık. Orada ki şaraphane iskelesini de alıp, düzenleyelim balıkçılar iskeleden balıkhaneye balıklarını koysunlar diye düşündük. İskele de verilmedi” sözlerini kaydetti.

 DAHA ÖNCE ONAYLANAN YER UYGUN GÖRÜLDÜ

 Karatepe Katı Atık Entegre Tesisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  ilçe belediye başkanlarından istenilen yer taleplerinin olumsuz sonuçlanmasıyla birlikte büyükşehir belediyesi kurulmadan önce onaylanan Karatepe’ye tesisin kurulmasının uygun görüldüğünü belirtti.

Tesis için uygun yer talep edildiğini ve uzun süre beklenildiğini aktaran Albayrak, ““Katı atık entegre tesisi ile ilgili tüm ilçe belediye başkanlarından yer göstermelerini talep ettim. Hiçbiri kabul etmedi. İncelemeler sonunda Tekirdağ, Büyükşehir olmadan önce Çorlu’da, Çorlu, Çerkezköy, Saray, Ergene ve Kapaklı’yı içine alacak doğu atık gurubu kurulmuş ve Karatepe’ye de çöp toplama yeri verilmiş. Bunu görünce hem çöpleri tasfiye edecek, hem enerji elde edip, depolama yapacak tesisi Karatepe’de kurma kararı alındı. Çorlu’nun tüm yetkilileri bunu o dönem imzalamış. Bizler de değerlendirdik. Hem Demirli hem de Karatepe de olmak üzere iki tarafta da bulunan tesislerle Tekirdağ’ın çöp derdi bitecek” ifadelerini kullandı.

HABER: SERAP CÖMERTOĞLU İŞCAN