Tekirdağ Şehir ve Kültür Sempozyumu'nun İstişare Toplantısı
Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği tarafından düzenlenen ’Tekirdağ Şehir ve Kültür Sempozyumu’nun 3’üncü istişare toplantısında, göç konusunda sempozyum ve lise öğrencileri arasında Tekirdağ’da Tarih Şuuru konulu kompozisyon yapılması kararı alındı.
Tekirdağ Şehir ve Kültür Sempozyumu'nun 3'üncü istişare toplantısı Tekirdağ Öğretmen Evi'nde gerçekleşti. Dernek tarafından çıkarılan Tekirdağ Şehir ve Kültür kitabının tanıtımının da yapıldığı toplantıya, Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoglu, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Gümüş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Fen Edebiyat Fakültesgi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kayapınar, Dernek başkanı ve dernek üyeleri katıldı.
"Gelecek nesillerimize aktarmak istiyoruz"
Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Dernek Başkanı Hüseyin Bayol, tarihinin önemine değinerek, "Kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, sosyal yaşantımızı ve tarihi eserlerimizi aydınlatmayı, gün yüzüne çıkarmayı görev edinmiş bulunmaktayız. Yaptığımız bu çalışma ile şehrimizi tanıma, kültürel mirasını koruma bilincinin oluşması, Tekirdağ şehir kültürünü toplumumuza kazandırmak, Tekirdağ'a yönelik her türlü çalışma, şehrimizin kültür ve tarihi envanteri tutularak ve kayıt altına alınarak, gelecek nesillerimize aktarmak istiyoruz" dedi.
Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Dr. Ensar Nişancı ise, "Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği'ni canı gönülden tebrik ediyorum. Geçmişte baktığımızda kurulduğundan, itibaren bu kadar güzel sonuçlar elde bileceğini iyimserlik olarak değerlendirilebilirdi. Geçtiğimiz 2 yıllık süre içerisinde ortaya çıkan çalışmaları ve eserleri dikkate alındığında, geleceğe ilişkin önemli ışıkları görmenin mümkün olacağını değerlendiriyorum" açıklamasını yaptı.
Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kaan Gaytancıoglu da, derneğin çalışmalarını takip ettiklerini ve bu çalışmalara ve kültürel faaliyetlere her zaman destek olmaya hazır olduklarını bildirdi.
" Bu kitap Tekirdağ'da Tunç Devri'nden günümüze kadar kesintisiz eserleri ortaya çıkarttı"
Tekirdağ Vali Yardımcısı Suat Yıldız ise, çıkarılan kitabin önemini vurgulayarak, "Bugün Tekirdağımızın tarihini kültürünü ele alarak, burada buluşmamıza vesile olan derneğimizi, başarılı çalışması 'Tekirdağ Şehir ve Kültür' kitabı çıkarmasına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kitap Tekirdağ'da Tunç Devri'nden günümüze kadar kesintisiz eserleri ortaya çıkarttı. Değerlerimizi hatırlamak, gelecek nesillere aktarmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, katılımcılar kitabın tanıtımı hakkında fikir ve istişare toplantısına geçti. Toplantıda Kasım ayında göç konusunda sempozyum ve lise öğrencileri arasında Tekirdağ'da Tarih Şuuru konulu kompozisyon yapılması kararı alındı.