2021 Yılında 150 Bin Kişi Lavanta Bahçelerini Ziyaret Etti

2021 Yılında 150 Bin Kişi Lavanta Bahçelerini Ziyaret Etti

Yayınlama: 26.05.2022
673
A+
A-

Tekirdağ’da Lavanta üreticileri ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü koordinesinde, basın toplantısı düzenleyerek geçtiğimiz yıl Lavanta turizminde gerçekleşen hedefleri açıkladılar.

Tekirdağ’da bulunan Lavanta üreticileri, Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan bir restoranda bir araya geldi. Düzenlenen programa Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tekirdağ ve ilçelerinden gelen Lavanta üreticileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantı’da konuşan Lavanta Üreticisi Ahmet Akçakaya; ‘’  Biz Mavi Gözlü Şehrin Lavanta Kokulu Bahçeleri olarak 2021 Haziran ve Temmuz aylarında bizleri ziyaret eden Türkiye’nin birçok yerinden gelen halkımıza teşekkür etmek amacıyla toplandık. Bugün Tekirdağ’daki 10 Lavanta Bahçesinin sahibi olarak sizlerin karşınızdayız.  Öncelikle şunu söylemeliyiz ki geçen yıl Tekirdağ’ın Lavanta günlerinin başladığı, birçok güzelliğin habercisi olan ilk yıldı. Daha önceki yıl bir bahçemiz zaten misafirlerini ağırlamaya başlamıştı ama Tekirdağ’ın Lavanta ile birleşmesi ve birçok bahçenin de faaliyete geçmesiyle Mavi Gözlü Şehrin Lavanta Kokulu olarakta anılmaya başladığı yıl 2021 diyebiliriz.’’ Dedi.

Bu bahsettiğimiz ilk yıl çok fazla kamuoyunda duyulmamış olmasına rağmen İnternetten, Televizyondaki haberlerden, eş ve dostlarının paylaştığı videolardaki konumlarda görüp gelen burada hoş vakit geçirdiğini belirten 150 Bin vatandaşımızı ağırlamaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Kendilerine Tekirdağ’ın Lavanta Bahçelerini yani bizleri tercih ettiği için buradan bir kez daha teşekkür ederiz. Bu sene ve bundan sonraki senelerde söylemiş olduğumuz sayının daha da artarak devam edeceğinden eminiz. Bunun yanında Tekirdağ’ımızın dışından gelen birçok misafirimiz den Tekirdağ’a ilk kez geldiklerini de duyduk, bu da bahçe sahipleri olarak bizi, Tekirdağ’ımızın Turizmine verdiğimiz katkının somut bir göstergesi olarak gururlandırmıştır.’’ İfadelerini kullandı.