TSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

TSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Yayınlama: 02.12.2018
412
A+
A-

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2018 Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Şık başkanlığında, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Disiplin Kurulu Başkanı ve Komite Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarını yapan Meclis Başkanı Hakan Şık, “Değerli Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Başkanı ile Komite Başkanları, Kasım ayı olağan meclis toplantımıza hoş geldiniz, sizleri şahsım ve Tekirdağ TSO Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, meclis toplantımızı açıyorum.Sanayici, esnaf, tüccar, tacir kısaca bu ülke için katma değer üreten her kesimin temsilcileri olarak her koşulda Tekirdağ ve Türkiye için gece gündüz demeden çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Yaşanan sorunların çözümü için toplum olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.” dedi.

Başkan Şık, Kamu, özel sektör ve vatandaş boyutunda tüm kesimlerin tasarruf tedbirleri başta olmak üzere, devlet tarafından düzenlenen yerli tüketim kampanyaları ve alınan tedbirler doğrultusunda hareket etmesinin yaşanan sıkıntıların atlatılmasında büyük önem taşıdığını belirterek meclis toplantısının hayırlı olmasını diledi.

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay meclis toplantısında yaptığı konuşmasında, yerli üretim, yerli tüketim ve enflasyonla mücadele sürecine dikkat çekerek, “Bizler komşusu açken tok yatan bizden değildir inancına sahip bir neslin evlatlarıyız. Bu süreçte birbirimize destek olmalıyız. Devletimizin aldığı önlem ve tedbirlere de destek veriyoruz. Ancak özellikle Amerika’nın ekonomi politikaları tüm ülke ekonomileri üzerinde olumsuz etkilere neden olmayı sürdürüyor. Parasal genişlemenin sona ermesiyle birlikte küresel ekonomide ciddi bir daralma yaşanıyor. Bu durumu aşmanın tek yolu da yerli üretim, ileri teknoloji ve katma değerden geçiyor. Yerli üretim, ileri teknoloji ve katma değerli üretimi başarabilirsek güçlü ve kendine yetebilen bir ülke olabiliriz.” diye konuştu.

İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü İle Yetkilendirme Sertifikamızı Aldık

Günay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hayata geçirilen, aralarında Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın da olduğu 16 il ve 25 odanın yer aldığı, Ankara’da gerçekleştirilen İhracat Destek Ofisleri İşbirliği protokolü imza töreni ve tanıtım toplantısına katılım sağladıklarını belirterek şöyle devam etti: “İmzalanan protokol ile yetkilendirme sertifikamızı aldık. İhracat Destek Ofisleri, ihracatçı sayısını artırmak için firmalarımızı bilgilendirecek, ihracat desteklerini anlatacak, ihracatçılara her konuda kılavuz kaptanlık yapacak. Tekirdağ ve Türkiye olarak ortak hedefimize ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu projeyle ekonomiye yeni ihracatçılar kazandırarak ve yeni ihracat rekorları kırarak yolumuza devam etmek istiyoruz.

Kobi Destek (Nefes) Kredisi ile Üyelerimize Katkı Sunmaya Devam Ediyoruz

Diğer yandan 2018 Eylül ayında lansmanını yaptığımız Kobi Destek (Nefes) Kredisi’nde oda olarak toplam 15 Milyon TL kaynak oluşturmuştuk, TOBB Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’nun destekleriyle 2 Milyon TL daha ilave yapılarak oda olarak oluşturduğumuz toplam kaynak tutarı 17 Milyon TL olmuştur. Bu kapsamda TOBB Başkanımız Sayın M. RifatHisarcıklıoğlu’na desteklerinden ötürü şahsım ve kurumum Tekirdağ TSO adına teşekkür ediyorum. Tekirdağ TSO olarak tüm nefes kredileri kapsamında üyelerimize oluşturduğumuz kaynak ise 99.5 Milyon TL olmuştur, üyelerine en fazla kaynak oluşturan odalar arasında Tekirdağ TSO ilk sıralarda yer almaktadır. Buda Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu’nun, Meclisi’nin başarısıdır. Bu vesileyle meclis toplantımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum. ”dedi.

Meclis toplantısı, bir önceki meclis kararlarının imzalanması, yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması-müzakereye açılması-ibrası, 31.10.2018 mizanı ile gelir-gider bütçesi fiili durum raporlarının okunması-müzakereye açılması-ibrası, 2019 yılı gelir-gider bütçelerinin görüşülmesi-müzakeresi ve hesapları inceleme komisyonuna sevki, gelen – giden evraklar gibi konular görüşülmüş olup, dilek ve temenniler kısmının sonrasında toplantı sona ermiştir.