Savuna Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerleştirme Zirvesi Gerçekleşti

Savuna Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerleştirme Zirvesi Gerçekleşti

Yayınlama: 17.03.2016
380
A+
A-

 

Savuna Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerleştirme Zirvesi Gerçekleşti

 

Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerleştirme Zirvesi Namık Kemal Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan konuşmaya Trakya bölgesinde üretim yapan sanayiciler ve protokol üyeleri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını TÜDEP Başkanı Murat YETİŞGİN gerçekleştirdi. YETİŞGİN; ''Bu Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri yan sanayi yerleştirme programı yaklaşık 10 yıldır üzerine emek verdiğimiz, üzerinde önemle durduğumuz sektörlerden bir tanesi TÜDEP olarak. Hakikaten de bazen bazı sektörler vardır bunlar motor sektörlerdir. Beraberinde havacılık ve uzay teknolojilerin de yüzün üzerinde nitelikli ve teknolojik tesisleri motor sektörü statüsündedir. Kendine bağlı sektörleri sürükler. Bu başlıkta bugün burada buluşuyor olmamız bizi ayrıca sevindiriyor.'' dedi.

 


''SAVUNMA SANAYİ TARTIŞILACAK KONUMDA DEĞİL''


Katılımcılara kısa bir sunum gerçekleştiren SAHA İSTANBUL Kümelenmesi Başkan Yardımcısı Halil Tokel; ''Savunma sanayinin önemi geldiğimiz noktada tartışılacak bir konumda değil. Bölgemizde yaşanan olaylar, Türkiye'nin maruz kaldığı riskler, Siyasi hareketlilikler bütün bunlar Türkiye'nin savunma sanayisini en üst düzeyde tamamen kendisine ait sanayi ve teknoloji ile olacak şekilde sahip olması gerekliliğini bize en üst düzeyde hatırlattılar hala da hatırlatıyorlar. Bizim kontrolümüz dışında olacak her türlü gelişme kendimizi müdafaa edebilmemiz, hakiki manada  bir savunma yapabilmemiz için. Savunma sanayi ile ilgili her şeyi  Türkiye sınırları içerisinde yapabiliyor olmamız lazım.'' diyerek konuşmasını noktaladı.

 


SAVUNMA SANAYİSİNE HARCANAN PARA SON KURUŞUNA KADAR HELALDİR


Savunma Sanayi Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş '' Biz tüm malzemeyi yerli yapalım dediğimizde işin ucu ya malzemeye dayanıyor ya da sensöre dayanıyor. Bu malzeme ve sensör teknolojisinin de gelişeceği yer Üniversitelerdir. Üniversiteleri biz bu alana çekebilirsek başarılı olabiliriz. Savunma sanayi sektörü zaman zaman ülkede eleştirilir.  Şunu söyleyebilirim ki Savunma Sanayisine harcanan her bir kuruş mutlaka başka bir teknolojisinin gelişmesini tetikliyor. Bu yüzden sektörde harcanan para son kuruşuna kadar helal bir para.'' dedi.

 


2016 BÜTÇESİ 26 MİLYAR TL


AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin AKGÜN; ''Değerli arkadaşlarım bugün Türkiye'de Erbakan ve Özal döneminden sonra Türkiye'de Savunma Sanayiye en çok payı ayıran son 13 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetleridir. Biz bugüne kadar ne yaptık, ilk defa Ar-Ge kuruluşunu onayladık. 2013 yılından bugüne kadar da durmadan Milli Savunma Sanayimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Bugün bildiğini gibi Atak Helikopterlerimiz, geçen yıl 10 tanesi envantere girdi bugünlerde ise bir o kadarı daha envanterimize gireceğini biliyorum. 14 günlük zor çalışma şartları altında bütçemizi onayladık ve Milli Savunma bakanlığımızın 26 Milyar 551 Milyon TL'lik bütçesini imzaladık hayırlı olmasını diliyorum.'' diyerek konuşmasını noktaladı.

 

 

Gerçekleştirilen 1. oturumun ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Üniversite içerisinde kurulan Savunma Sanayi ile ilgili firmaların standlarını dolaştılar.