İŞKUR teşvikleri ve iş başı eğitim programı anlatıldı

İŞKUR teşvikleri ve iş başı eğitim programı anlatıldı

Yayınlama: 26.02.2016
290
A+
A-

 

İŞKUR teşvikleri ve iş başı eğitim programı anlatıldı

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Peryön Trakya işbirliği ile düzenlenen “6661 Sayılı Kanunla Getirilen İşverenlere Verilecek Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar” ve “İşkur Teşvikleri –İş Başı Eğitim Programı” konulu seminere ilgi yoğun oldu.

 

Çerkezköy TSO ve Peryön Trakya işbirliği ile “6661 Sayılı Kanunla Getirilen İşverenlere Verilecek Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar” ve “İşkur Teşvikleri –İş Başı Eğitim Programı” konulu seminer düzenlendi. Seminer öncesi konuşan İşkur Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, işbaşı eğitimi, girişimcilik eğitimleri, meslek edindirme kursları, UMEM kursları ve çalışanların mesleki eğitimine yönelik yapılan kurslara ve programlara katılanlara toplamda 6 milyon 431 bin TL ödeme yapıldığını ve 2016 yılında bu rakamları iki katına çekmek istediklerini söyledi. Verilecek Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar” ve “İşkur Teşvikleri –İş Başı Eğitim Programı” konulu seminere ilgi yoğun oldu.

 

 

GENİŞ KATILIM

 

Önceki gün 14.00­16.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Tekirdağ SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, Tekirdağ İşkur İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ SGK İl Müdür Yardımcısı Üzeyir Yitik, Tekirdağ SGK Merkez Müdür Yardımcısı Gülten Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

 

“ÇTSO’NUN BAKIŞ AÇISI FARKLI OLDU”

 

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Peryön Trakya Yönetim Kurulu Başkanı Özber Çetin, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın işbaşı eğitimlerine bakış açısı farklı oldu. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi

 

 

2015 YILINI DEĞERLENDİRDİ

 

Özber Çetin’in ardından konuşan İşkur Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, 2015 yılını değerlendirdi. Esen yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere iş arayan ve işverenler arasında köprü olan İşkur, işçi ve işveren arasındaki ihtilaflara bakmakta. İşkur aktif işgücü hizmetleri kapsamında; işbaşı eğitimi, girişimcilik eğitimi, meslek edindirme kursları, UMEM kursları ve çalışanların mesleki eğitimine yönelik olarak kurslar ve programlar düzenlemektedir. Bu kapsamda 2015 yılında tamamı özel sektöre yönelik 2 bin 776 kişiye iş başı eğitimi, 537 kişiye girişimcilik eğitimi, 754 kişiye UMEM kursu ve bin 30 kişiye meslek edindirme kursu ile beraber çalışanların mesleki eğitimleri düzenlenmiştir. Bahsettiğim bu kurs ve programlarda katılımcılara ve eğitimcilere toplamda 6 milyon 431 bin TL ödeme yapılmıştır.Bizler bu yıl 2015 yılı verilerimizi en az 2 kat olarak yukarıya çekmek hedefindeyiz.” dedi.

 

“İMKANLAR ARTMIŞTIR”

 

İl Müdürü Esen işbaşı eğitimi imkanlarının arttığını da vurgulayarak, eğitimlerle ilgili Ankara’dan gelen uzman personeller ile detaylı sunum yapıldığını ve soru­cevap şeklinde merak edilenlere cevap verildiğini ifade etti. Esen, “4904 Sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ile istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütme görevi verilen İŞKUR olarak, 2016 yılında daha da esnetilen ve imkanları artırılan mevzuat çerçevesinde hizmet etmeye ve işbirliğine istekliyiz. Bugün bu vesileyle burada toplanmış bulunmaktayız.” diye konuştu.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Seminerde son olarak konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın da katılımcılara teşekkür etti.

 

SUNUM YAPILDI

 

Açılış konuşmalarının ardından “6661 Sayılı Kanunla Getirilen İşverenlere Verilecek Asgari Ücret Desteğine İlişkin Soru ve Cevaplar” ve “İşkur Teşvikleri –İş Başı Eğitim Programı” hakkında katılımcılara sunum yapıldı.