Osman Tabak Yerleşkesi Görkemli Bir Törenle Hizmete Girdi

Osman Tabak Yerleşkesi Görkemli Bir Törenle Hizmete Girdi

Yayınlama: 14.11.2018
429
A+
A-

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, bir kez daha Türkiye’de ilk olan bir projeyi hayata geçirdi. Çocuk Akademisi ve Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’ni barındıran Osman Tabak Yerleşkesi, Altınova Mahallesi’nde düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçmiş dönemlerde Tekirdağ Belediye Başkanlığı yapmış Mahmut Çağlıyurt, Kadir Çebi ve Adem Dalgıç, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve çok sayıda basın mensubu da ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı başlayan açılış töreni, yerleşkeye ismi verilen Eski Tekirdağ Belediye Başkanı Osman Tabak’ın öz geçmişinin okunması ile devam etti. Sunumun ardından protokol konuşmalarına geçildi.

“BU TESİSE BABAMIN ADININ VERİLMESİ BENİ VE AİLEMİ GURURLANDIRDI”

İlk olarak Osman Tabak’ın kızı Emel Başol kürsüye gelerek konuşmasını gerçekleştirdi. Başol, “Kurtuluşumuzun 96’ncı yılını kutlarken, sosyal belediyecilik adına çok önemli bir proje olan Alzheimer Gündüz Bakımevi ve Çocuk Akademisi’nin de açılışını yapıyoruz. Bu güzel kampüse babamın adının uygun görülmesi de beni ve ailemi çok gururlandırdı. Böyle güzel bir projede babamın adının yaşatılmasını sağlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanım Sayın Ekrem Eşkinat ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler eder, saygılar sunarım,” diye konuştu.

EŞKİNAT: “OSMAN TABAK HEPİMİZİN SEVDİĞİ SAYDIĞI BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ”

Başol’un ardından Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat konuşma yaptı. Eşkinat, Yerleşkeye ismi verilen Osman Tabak’la ilgili şöyle konuştu: “Benim şehrime hizmet etmiş bütün belediye başkanlarım şu anda karşımda. Tekirdağ siyasetinin her kesiminden bütün yetkin insanlar benim karşımda. Milletçe de şehirce de ihtiyacımız olan tablo karşımda. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. Osman Tabak Ağabeyimiz, hepimizin sevdiği, saydığı, benim de aynı siyasi partide olmasa da birlikte çalıştığım, izleyip değerlendirdiğim bir büyüğümdü. İnsanların görev süresi içinde gücü elinde tutarken dostları çok olur. Ama görevden ayrıldıktan sonra, hele de bu dünyadan göçüp gittikten sonra ismi hala anılıyorsa o insanlar diğer insanlara önemli bir iz bırakmışlar demektir. Bu nedenle, Osman Tabak’ı rahmet ve şükranla anıyorum. Süleymanpaşa Belediye Meclisi üyesi bütün arkadaşlarıma bu kararı oy birliği ile verdiğimiz ve destekleri için de teşekkür ediyorum.”

“HER MAHALLEDE BUNA BENZER TESİSLERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

Çocuk Akademisi ve Alzheimer Gündüz Bakımevi projesinin hedefini açıklayan Eşkinat, “Bizim korkuya ihtiyacımız yok. Bezginliğe tahammülümüz yok. Bizim geleceğe ihtiyacımız var. Bu coğrafyada yaşayan bütün insanlar olarak, önce birbirimize sarılmaya sonra da üretken çocuklar yetiştirmeye ihtiyacımız var. Ülkemizin üretime ihtiyacı var. Üretim için insanların özgürleşmeye ihtiyacı var. Kadınlarımızın çocuğunu, evdeki Alzheimer hastası yaşlısını bırakabileceği bir yere ihtiyacı var. İşte bu ikisini bir araya getirdiğimiz bu kampüsün özelliği şu: Burada hem yavrularımız için bir okul öncesi eğitim merkezi var hem de yaşça olgunlaşmış, son çocukluk dönemini yaşayan büyüklerimiz için bir rehabilitasyon merkezi var. Bu kompleks yapıyı Tekirdağlıların hizmetine sunduk. Bu bir modeldir. Bir başka benzer akademi binası Karacakılavuz’da tamamlanmak üzere. Muhtarlarımız da burada. Hep birlikte her mahallede buna benzer yapıları ayağa kaldırmayı hedeflemeliyiz. Bunlar çok büyük bütçeli işler değil. Ama işlevsel olarak önemleri son derece büyük. Bu nedenle, çocuklarımız ve yaşlılarımız için bu kompleksin bir model olmasını diliyorum. Önümüzdeki dönem bu modeli muhtarlarımız ve hemşehrilerimizle beraber bütün şehrimize yayalım. Bir belediye başkanı için böyle bitmiş bir eserin açılışında konuşmak bir gurur vesilesidir. İyi ki belediye başkanı olmuşum, iyi ki böyle bir hizmetin hayata geçirilmesine vesile olmuşum,” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Eşkinat konuşmasının ardından, Tekirdağ’a önemli hizmetlerde bulunmuş olan Eski Belediye Başkanı Osman Tabak’ın anısına, kızı Emel Başol’a bir teşekkür plaketi takdim etti.

ALBAYRAK: “TESİSE OSMAN TABAK İSMİNİN VERİLMESİ BİR VEFA GÖSTERGESİDİR”

Alkışlar arasında kürsüden ayrılan Başkan Eşkinat’ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugün Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü. Tüm vatandaşlara kutlu olmasını diliyorum. Böylesi güzel ve anlamlı tesisin açılışında emeği geçen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ı, meclis üyelerini ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum.  Buradaki tesise Osman Tabak isminin verilmesi bir vefa göstergesidir. Osman Tabak’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum,” dedi.

AYGUN TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak söz alan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da, Osman Tabak Yerleşkesinin hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Çok özel bir gün, çok özel bir tesis. Bu tesiste emeği geçen başta Ekrem Başkanıma, değerli meclis üyelerine ve belediye çalışanlarımıza şükranlarımı iletiyorum. En güzeli de şehirle özdeşleşen sevgili Osman Tabak Ağabeyimizin adını burada yıllarca anacağız. Bu güzel tesisin hayırlı olmasını diliyor ve saygılarımı sunuyorum,” açıklamasında bulundu.

AÇILIŞ KURDELESİNİ TABAK AİLESİ VE PROTOKOL ÜYELERİ BİRLİKTE ÇÖZDÜLER

Konuşmalar sonrasında, protokol üyeleri,Süleymanpaşa Belediyesi Osman Tabak Yerleşkesi Çocuk Akademisi öğrencisi çocuklar ile birlikte sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra minikler hazırladıkları gösteriyi katılımcılara sundular.

Osman Tabak Yerleşkesinin açılışı, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın, protokol mensupları ve Tabak Ailesi ile birlikte açılış kurdelesini çözmesi ile gerçekleştirildi. Katılımcılar, yerleşke içinde bulunan Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi ve Montessori yaklaşımı ile okul öncesi eğitim verilen Çocuk Akademisi’ni dolaşarak yetkililerden tesislerle ilgili bilgi aldılar.

OSMAN TABAK KİMDİR?

Bünyesinde Çocuk Akademisi ve Alzheimer Gündüz Yaşam ve Sosyal Aktivite Merkezi’ni barındıran yerleşkeye ismi verilen Osman Tabak’ın özgeçmişi şu şekilde:

15 Şubat 1944 yılında Tekirdağ Karaevli Köyünde doğdu. Genç yaşlarında çiftçilik ile uğraşmaya başladı. Kendi icadı merdaneler ve tarım makinaları ile sektöre yenilikler getirerek öncü olduğu bu alanda, Üç El Tarım Makinaları adı altında seri üretim gerçekleştirdi. Daha sonraki yıllarda üretim alanında getirdiği yenilikleri yönetici olarak devam ettirmiştir. Tarım Kredi Kooperatifi Ankara Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve 15 yıl süreyle Tekirdağ Ziraat Odası Başkanlığı yapmıştır. Ayrıca Namık Kemal Üniversitesi Kurucu Üyelerinden biri olarak şehrimizin eğitim alanında yaptığı atılımlara katkı sağlamıştır.  Daha sonra siyasete atılarak Anavatan Partisi İl Genel Meclisi Üyeliği ve İl Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Tekirdağ’da ilk kez iki defa üst üste seçilerek 1994 – 1999 / 1999 – 2002 yıllarında Belediye Başkanlığı yapmıştır. Belediye Başkanlığı döneminde Tekirdağ Spor Kulüp Başkanlığı görevini de üstlenmiştir. Siyaset alanında da birçok yeniliğe imza atan Osman TABAK, Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği’ni (Trakya Kent) kurmuş ve Kurucu Başkanı olmuştur. Kendi tasarımı olan ‘Örümcek’ adlı çöp temizleme araçlarının, çöp konteynerleri ve belediye banklarının Tekirdağ Belediyesi imkanları ile üretilmesini sağlamıştır. Tekirdağ için gerçekleştirdiği diğer önemli projeler Asfalt Şantiyesi, Arıtma Tesisi ve Tekirdağ Spor Dinlenme Tesisi olmuştur. Tekirdağ’ın elli yıllık su rezervini karşılayabilecek ‘Su Projesi’ni hayata geçiren belediye başkanı olarak gönülleri fethetmiş ve bugüne kadar gelen hizmetleri ile Tekirdağ halkının efsane başkanı olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.