Dikkatli Öğrencilere Bisiklet Verildi

Dikkatli Öğrencilere Bisiklet Verildi

Yayınlama: 25.07.2019
419
A+
A-

Tekirdağ’da “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında Türkiye çapında düzenlenen yarışmada dereceye giren Tekirdağ’daki iki öğrenciye bisiklet hediye edildi. İlk sürüşlerini Valilik bahçesinde yapan öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, valilikte düzenlenen törende, “Dikkat Sizden Notlar Bizden” proje kapsamında trafik uygulama noktalarında çocuklara dağıtılan ve ebeveynlerine trafik kurallarına uyup uymadıklarıyla ilgili notlar verdikleri karnelerin yarıştığı yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Vali Aziz Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Kazaların çoğunun sürücülerin dikkatsizliğinden kaynaklandığını ifade tti. Vali Yıldırım şunları söyledi. ” “Modern ülkelerde trafik kazaları çok az. Niye? Çünkü trafikte seyreden vatandaşlarımız, sürücülerimiz çok dikkatli davranıp, kurallara uyuyorlar. Gerek yayanın güvenliği gerekse araçların güvenliği gerekse çevrenin ve çevreden çıkabilecek her hangi bir canlının güvenliği çok önem taşıyor. Buna da çok dikkat ediliyor. Bizim de az önce Jandarma Komutanımızda söyledi. 2018 yılında kaza istatistikleri açıklandığında hepimiz hayretler içerisinde kaldık. Bu oranların mutlaka düşürülmesi lazım. 6 bin 675 ölümlü kaza bu hakikaten insanın içini acıtıyor. Avrupa’da bu anlamda ne yazık ki en önlerdeyiz. Bunun mutlaka geriye çekilmesi lazım. Ama bu geriye çekilme işi trafik kurallarına olan saygının, trafik kurallarına olan uyma düşüncesinin artmasıyla ancak meydana gelebilecek. Gerek sürücüyken gerek yaya’ya gerek araba ve diğer araçlara gerekse yaya iken araçların geçişine ve üzerimize düşen kurallara uyma mükellefiyetine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tabi ki araç dediğimiz zaman sadece motorlu araçlar yok. Aynı zamanda insanlar tarafından kullanılan diğer araçlarda söz konusu. Bunlardan bir tanesi bisikleti, bir diğeri belki engelli araçları ve ya çocuk pusetleri bütün bunlara da çok dikkat etmek gerekiyor. Özellikle de motorsuz olan araçları kullananların araçlarına çok dikkat etmek gerekiyor. Yaya’ya çok dikkat etmek gerekiyor. Yaya adımını yola attığı zaman Mutlaka sürücülerimizin yavaşlaması hatta gerektiğinde durması gerekiyor. Yaya geçitlerinin olduğu yerlerde bunlar ister trafik işaretli olsun. İster lambalarla, isterse sadece asfalt üzerine çizilmiş yaya geçitleri olsun. Bunların olduğu yerlere yaklaşan sürücülerimizin de mutlaka dikkatli olup, buradan her hangi bir şekilde yaya’nın geçip, geçmediğine dikkat etmesi gerekiyor. Eğer biz bunlar sağlayabilirsek, o zaman kazalarda kaybettiğimiz canların çok daha az olacağını inşallah bütün kalbimle söylüyorum. Kazaların sıfırlanacağına inanıyorum. Bu tamamen bizlerin elinde olan bir şey diye düşünüyorum. Jandarma Komutanımızın da söylediği gibi kazalardaki en yüksek oran sürücü dikkatsizliğidir. Aracın veya yolun kendisinden kaynaklanan kaza yüzde birkaç ile ifade edilir.Daha fazla değil. Onun için mutlaka direksiyon başına geçtiğimizde kendimizden başkalarının da o yol üzerinde seyahat ettiğini, başka araçlarında bulunduğunu, yayaların bulunabileceğini hatta şehirler arası yollarda özellikle belki farklı canlılarında yola çıkabileceğini unutmadan yolun hız kurallarına azami şekilde dikkat etmemiz gerekiyor”. diye konuştu

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş da “Dikkat Sizden Notlar Bizden” projesi kapsamında ödül olanları tebrik ederek, çocuklarına trafik bilinci aşılayan ailelere teşekkür etti. Vali Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın dereceye giren Kerim Can Kaçuru ve Berkay Türkeri’ye bisikletlerini verdi.